M. CANKA: FUND I PISTË I FUSHATËS

mustafa cankaFundi i kësaj fushate i ka arsyetuar pritjet e pesimistëve më të mëdhenj. Në skenë kemi repertorin e paparë deri tani të veprimeve të palejueshme: presionet, shantazhet, deri tek tentimet e blerjes së votës.

Pyes publikisht: a i shërbejnë kësaj edhe tonat e rërës që janë shkarkuar në Qafë, në mes të rrugës për në Valdanos!?

Që e gjitha kjo kalon lehtë, si diçka gati normale, që madje as partitë politike nuk reagojnë fuqishëm, këtë nuk mund ta kuptoj. Madje, kjo shihet më mirë nga Amerika e largët, se nga këtu!? A është e mundur që aq shumë kanë marrë zemër e nuk e dinë që këto janë veprime të palejueshme – vepra penale. “Afera Inçizimi” në krahasim me këtë çfarë po ndodhen këto ditë në Ulqin duket si foshnjore e fëmijëve!

Edhe qytetarët për këtë kanë përgjigje efikase, nëse dëshirojnë ta japin: mund ta bojkotojnë këtë lloj deklarimi apo mos të votojnë ato që e bëjnë këtë! Për këtë arsye, të kemi pak më shumë dinjitet. Duhet të jetohet edhe mbas 26 janarit.

Në fund të fundit, e vetmja gjë që njerëzit kanë në këtë botë të përkohshme është VULLNETI I LIRË. Ajo është e dhënë nga Zoti, dhe ajo parasheh të zgjedhim MIRË. Si do ta bëjmë këtë, kjo është e drejta jonë sovrane. Por, që këtë të DREJTË të na mohoj dikush, është e dënueshme sipas ligjeve të Zotit dhe njeriut.

Për këtë arsye këshilla ime të gjithëve është që edhe njëherë të mendojnë MIRË çfarë bëjnë. Të gjithë ato që njëherë kanë tentuar të luajnë me këto gjëra të përhershme, nuk kishin fund të bukur!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulqin 2022/23: PROGRAMI I MANIFESTIMIT „SWEET DECEMBER“
Ulqin 2022/23: PROGRAMI I MANIFESTIMIT „SWEET DECEMBER“

Në Ulqin nga data 15 dhjetor deri më 10 janar organizohet manifestimi “Sweet December”. Emrat e tingullit muzikor, si në gjuhën shqipe ashtu edhe në gjuhën malazeze -, Ledri Vula, Klajdi, Alban Skenderaj,

Prim.Dr.Gani Karamanaga: Disa fakte nga historia e shërbimit shëndetësor në Anë të Malit dhe Krajë
Prim.Dr.Gani Karamanaga: Disa fakte nga historia e shërbimit shëndetësor në Anë të Malit dhe Krajë

Stacioni Shëndetësor  në Katërkollë  Ambulanca e parë në vitin 1949  Në Katërkollë për nevojat e shërbimit shëndetësor dhe të mbrojtjes shëndetësore të popullatës, në vitin 1949 është ndërtuar Ambulanca

CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të premten, më 9 dhjetor, në periudhën prej orës 8 deri në 15,00, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: Pistulla,

Tirana – Kryeqyteti Evropian i Rinisë: BAJRAKTARI FOLI NË CEREMONINË PËRMBYLLËSE
Tirana – Kryeqyteti Evropian i Rinisë: BAJRAKTARI FOLI NË CEREMONINË PËRMBYLLËSE

Kryeqiteti i Shqipërisë, Tirana, këtë vitë ishte “Kryeqyteti Evropian i Rinisë”. Sot u mbajt ceremonia përmbyllëse në Pallatin e kongreseve në Tiranë ku ishin zyrtarët e lartë dhe diplomatë ndërkombëtar.

Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI
Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI

NP “Qendra për Kulturë – Ulqin” nis ciklin e mbrëmjeve me temë letrare, historike, kulturore, sociale… Këtë cikël e kemi titulluar ODA, meqë tubon dashamirë në një vend dhe u jep