M.Nimanbegu: NUSJA MOTIT, N’DIT T’SOTIT

Dizajnerja e talentuar ulqinake, Mahmudije Nimanbegu është zyrtarisht një nga dhjetë finalistët e “Muza Competition” .
Prapa këtij projekti qëndron Unioni i Bashkive Shqiptare në Rajon, e që ka për qëllim ruajtjen e vlerave të veshjeve dhe kostumeve tradicionale, duke i miksuar me modernen nga duart e profesionistëve të rinj në fushën e dizajnit.
Kjo vajzë e re nga qyteti më jugorë në Mal të Zi, arriti që me punën dhe talentin e sajë fillimisht të kalojë fazën e parë të këtij konkursi, duke u zgjedhur me mesin e 35 të preferuarve të jurisë profesioniste, nga 400 konkurentë sa kishin aplikuar në fillim.
Suksesi i dizajneres Mahmudije Nimanbegu nuk përfundon me kaq , pasi që siç duket veshja tradicionale e Ulqinit , dhe mënyra në të cilën ajo e ka miksuar me modernen ka lënë mbresa pozitive tek juria , duke u përzgjedhur të jetë një nga dhjetë finalistët e “MUZA COMPETITON”.
Juria përbëhet nga: Andriola Kambo, Valdrin Sahiti, Emina Çunmulaj, Fadil Berisha, Adriana Matoshi, Rudina Magjistari, Enada Nikolla e Helidon Haliti.
Përveç se për Dijen (Mahmudijen) si dizajnere e re, pjesmarrja në këtë konkurs dhe kalimi në finale është njëherësh një afirmim shumë i mirë për Ulqinin si destinacion turistik, i cili përveç detit ofron edhe një kulturë të pasur, e cila fatmirësisht po ruhet me fanatizëm nga të rinj të talentuar , si Mahmudije Nimanbegu.
Fituesi/ja e vendit të parë do të shpërblehet me 5000 euro, ndërsa nata finale do të mbahet me 15 Qershor në Sheshin “Skenderbe” në Tiranë.

One Response

  1. Krenare me ULqinaken tone te lumtr e ke emrin e nji gruaje e cile ishte nji nga grat lidere e ma te mencura ne Kalan tone e kisa idol dhe te gjith e pytshin per ndonji vendim

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Bashkësia Islame: TË SHTUNËN DITA E PARË E KURBAN BAJRAMIT
Bashkësia Islame: TË SHTUNËN DITA E PARË E KURBAN BAJRAMIT

  E shtuna e 9 korrikut është dita e parë e Kurban apo Haxhi Bajramit, është kumtuar nga Bashkësia Islame. Një ditë më parë, e

Skena verore – Ulqin 2022: FILLOI FESTIVALI I KULTURËS SË ULQINIT
Skena verore – Ulqin 2022: FILLOI FESTIVALI I KULTURËS SË ULQINIT

Në Molen e Madhe, nën muret e Kalasë, të martën u shënua solemnisht fillimi i Skenës verore së 35-të me radhë. Ky festival kulturor do

Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT
Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT

Ministria e Ekologjisë, Planifikimit Hapësinor dhe Urbanizmit njoftoi se deri në fund të këtij viti do të miratohet ligji i ri për menaxhimin e mbeturinave.

Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”
Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”

Qendra për Kulturë njoftoi se të martën, më 5 korrik, do të shënohet zyrtarisht fillimi i “Skenës Verore – Ulqin 2022”. Hapja e këtij festivali

Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI
Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI

Toka e Kriporës së Ulqinit, gati 15 milionë metra katrorë, është e regjistruar këtë javë në kadastër si pronë e shtetit të Malit të Zi,