Mali i Zi dhe Kosova: TË PËRMIRËSOHET BASHKËPUNIMI EKONOMIK

Ministrat e punëve të jashtme të Malit të Zi dhe Kosovës Igor Llukshiq dhe Enver Hoxhaj kanë rënë dakord që duhet përmirësuar, siç thanë, marrëdhëniet e shkëlqyera të këtyre dy shtete. “Hapësirë për bashkëpunim akoma më të mirë ka sidomos në ekonomi dhe për këtë arsye duhet të organizojmë biznes forum”, thanë nga Shkupi, në takimin e komisionit të Partneritetit  SHBA – Karta e Adriatikut, të shefave të diplomacive të këtyre dy shteteve.

Llukshiqi tha që Mali i Zi do të vazhdoj të jap përkrahje për pjesëmarrjen aktive të Kosovës në iniciativat regjionale dhe organizatat me qëllim forcimin e partneritetit në kontekst më të gjerë.

Po ashtu është thënë që çështjet e demarkacionit të kufirit duhet kryer në afat sa më të shkurtë dhe që duhet të garantohet pjesëmarrja adekuate e pakicës malazeze në Kosovë në Kushtetutën e shtetit më të ri evropian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Të premten e ardhshme: NË QEVERINË E MALIT TË ZI NËNSHKRUHET KONTRATA PËR HOTELIN EKSKLUZIV NË SUKË
Të premten e ardhshme: NË QEVERINË E MALIT TË ZI NËNSHKRUHET KONTRATA PËR HOTELIN EKSKLUZIV NË SUKË

Të premten, më 7 prill, në Qeverinë e Malit të Zi në Podgoricë do të nënshkruhet kontrata me kompaninë “Royal” nga Prishtina për dhënien me qira afatgjatë të lokacionit Suka. Në këtë mënyrë u krijuan të

Fjalimi përshëndes i kryetarit Bajraktari me rastin e Ditës së Komunës: ULQINI ËSHTË SI NANA, QYTET TANI PREJ NGA VIJNË LAJMET E MIRA
Fjalimi përshëndes i kryetarit Bajraktari me rastin e Ditës së Komunës: ULQINI ËSHTË SI NANA, QYTET TANI PREJ NGA VIJNË LAJMET E MIRA

Ndihem jashtëzakonisht i nderuar dhe i gëzuar që në emër të komunës së Ulqinit dhe vehtes t’ju uroj mirëseardhjen dhe t’ju falënderoj përzemërsisht që me praninë tuaj e bëni festën tonë më

Të premten ekspozita: RIJETËSIMI I ÇARSHISË SË ULQINIT
Të premten ekspozita: RIJETËSIMI I ÇARSHISË SË ULQINIT
Shkup: GJEKA, HOXHA DHE XHURRETA TE XHAFERI
Shkup: GJEKA, HOXHA DHE XHURRETA TE XHAFERI

Ministri për të drejtat e njeriut dhe pakicave, Fatmir Gjeka, me bashkëpunëtorët e tij, sekretarin shtetëror Astrit Hoxhën dhe drejtorin e Drejtorisë për promovimin dhe mbrojtjen e të drejtave të popujve

Forca për zgjedhje presidenciale: Vendimin do t’ia lëmë votuesve
Forca për zgjedhje presidenciale: Vendimin do t’ia lëmë votuesve

Kumtesë për media Të nderuar qytetarë, Raundi i parë i Zgjedhjeve Presidenciale të 19 marsit nuk nxori fituesin, andaj me 2 prill do të mbahet raundi i dytë ku Mali i Zi do të fitoi presidentin e ri. Forca