Mali i Zi-Kosovë: PËRFUNDON DRAFTI PËR PENSIONE

Prishtinë – Podgoricë ,20 shtator- Në kryeqytetin e Republikës së Kosovës, Prishtinë, dy grupet teknike të dy ministrive të punës dhe të mirëqenies sociale, të Podgoricës dhe Prishtinës, më 18 dhe 19 shtator, kanë mbajtur takimin e radhës lidhur me definimin e Marrëveshjes bilaterale për njohjen reciproke të viteve të stazhit që në kohën e shtetit të përbashkët jugosllav.

Z/v ministri kosovar i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Berat Luzha , ka njoftuar përfaqësuesit e pensionistëve kosovarë në Ulqin, përkatësisht në Malin e Zi, se „ e kemi përfunduar Draftin e Marrëveshjes. Tash, sipas procedurave, drafti u shkon ministrive të Jashtme, pastaj Qeverive e qeveria e ato autorizojnë Ministrin për nënshkrim e dokumentit“,- thotë z. Luzha. Ai vë në spikamë se „nuk mund të thuhet saktë se kur do të bëhet nënshkrimi i Marrëveshjes, varet se si shkon procedura. Sigurisht nja dy- tre muaj“.

Pensionistët kosovarë në Malin e Zi, shumica absolute e tyre nga Ulqini, shpresojnë se ministri Boshkoviq me bashkëpunëtorët e tij, do ta përfundojnë para Vitit të Ri këtë projekt jetësorë për këta shtetas të Malit të Zi, të cilët me dekada të tëra kanë punuar në ish- ndërmarrjet kosovare. Normalisht, ata presin edhe angazhimin e të gjithë deputetëve shqiptarë në Kuvendin e Malit të Zi,meqë janë të informuar në hollësira me këtë çështje shumë të ndjeshme të kësaj kategorie të pensionistëve kosovarë, shtetas autoktonë të Malit të Zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

A.Hoxha: BIBLIOTEKA E QYTETIT DO TË JETË E MBYLLUR
A.Hoxha: BIBLIOTEKA E QYTETIT DO TË JETË E MBYLLUR

U.d.drejtoresha e Qendrës për kulturë Adriana Hoxha deklaroi se për shkak të shiut që ka rënë ditët e fundit, ndërtesa e këti institucioni ka pësuar vërshim të ujit në hapësirat e punës. “Gjendja më e

Rama: UJI DEPËRTOI NË TË GJITHA PJESËT E BIBLIOTEKËS
Rama: UJI DEPËRTOI NË TË GJITHA PJESËT E BIBLIOTEKËS

Shiu i dendur që ka rënë ditëve të fundit ka depërtuar në të gjitha pjesët e Bibliotekës së Qytetit në Ulqin, si dhe në shumë pjesë të objektit të Qendrës së Kulturës. “Fondi i librave, inventari i Bibliotekës,

Java e komunave: FITORE E ULQINAKËVE NË TIRANË
Java e komunave: FITORE E ULQINAKËVE NË TIRANË

Nënkryetari i Komnës së Ulqinit Beqir Sellaj dhe nënkryetarja e Bashkise së Tiranës znj. Keti Luarasi morrën pjesë sot në ndeshjen miqësore ndërmjet KK Ulcinj dhe KS Tirana U 18, ku djelmoshat tane korren

G.Karamanaga: Izet Luli – mësues, emigrant nga Shqipëria dhe veteran i shkollës shqipe në Ulqin
G.Karamanaga: Izet Luli – mësues, emigrant nga Shqipëria dhe veteran i shkollës shqipe në Ulqin

Rrëfimi 1 Ardhja në Ulqin Shtëpia e parë e Cafo Begut, ndodhej në Ranë. Ka qenë shtëpi e madhe, me verandë druri, me pamje kah deti. Kjo shtëpi, pas tërmetit 1979, u dëmtua shumë dhe u rrënua. Kujtimet

Supermarketi SARS: EDHE KËTË JAVË AKCIONI I MADHË
Supermarketi SARS: EDHE KËTË JAVË AKCIONI I MADHË

Ju ofrojmë çmimet më të volitshëm, më të ulëta nga asortimani ynë të produkteve. Mund të porositni produktet ne adresen tuaj të shtepisë: 067 040 016 Akcioni zgjat deri të dielën, me 27 nëntor.