Maloku: LIDERSHIPI I DOBËT TE SHQIPTARËT NË MAL TË ZI

Albinot MalokuAnalisti politik nga Prishtina Albinot Maloku deklaroi që “spektri politik shqiptar në Mal të Zi aktualisht gjendët në udhëkryqet më të ashpra të saj prej pluralizmit politik në vend”.

“Tkurrja e të drejtave individuale e kolektive ndër shqiptaret atje, është në gjykimin tim si pasoj e lidershipit të dobët. Mossuksesi i tyre solli edhe zgjedhjet lokale për Këshilltaret e Kuvendit Komunal të Ulqinit”, vlerësoi ai dhe shtoi që “arsyeja e dhënë për mosfunksionim dhe mossukses të Komunës nga ana e grupit të Këshilltarëve të Partisë Demokratike të Socialistëve (DPS) – parti kjo e drejtuar nga kryeministri Millo Gjukanoviq – dhe me mbështetjen edhe të Këshilltarëve tjerë vëmendjen e spektrit politik shqiptar në Mal të Zi do t’a kthejë nga problemet që ata kanë”.

“Politika e tyre e dobët i bëri që të jenë indiferent ndaj mbledhjes së përbashkët të qeverive të Shqipërisë dhe Kosovës në Prizren”, tha Maloku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…