MANS: FARSË E GJYKATËS KUSHTETUESE RRETH KRIPORES

Vanja CalovicRrjeti për afirmimin e sektorit joqeveritar (MANS) ka vlerësuar si farsë vendimin e Gjykatës kushtetuese që të pranojë kërkesën e Eurofondit dhe të iniciojë procesin e vlerësimit të pajtueshmërisë me Kushtetutë dhe ligj të Vendimit për ndryshime dhe plotësime të Planit hapësinor të Malit të Zi.

Kuvendi i Malit të Zi në verën e vitit 2012 solli vendimin që zona e Kripores nuk mund të jetë tokë ndërtimore.

Nga MANS-i theksojnë se për këtë arsye Parlamenti shtetëror duhej t’ia vente pikën këtij rasti në mënyrë që do të hetojë privatizimin dhe do të vërtetojë përgjegjësinë individuale të atyre të cilët Kriporen e shitën për pak para, duke mos e detyruar pronarin e ri të investojë në prodhim dhe të mirëmbajë ekosistemin.

Përfundohet se vetëm me përpjekjet e sektorit joqeveritar dhe të Ambasadës gjermane Kriporja u shpëtua nga zhdukja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Abazoviq: NË ULQIN NË SHTATOR FILLON NDËRTIMI I HOTELEVE TË KATEGORISË SË LARTË
Abazoviq: NË ULQIN NË SHTATOR FILLON NDËRTIMI I HOTELEVE TË KATEGORISË SË LARTË

Kryeministri i Malit të Zi Dr Dritan Abazoviq tha se Ulqini më në fund do të ketë hotele me pesë yje. Siç deklaroi ai, “Sunny Palace” do të ndërtojë një hotel luksoz në vendin e ish “Galebit”, në të cilin

OT: MBI 40 MIJË MYSAFIRË TË REGJISTRUAR QËNDROJNË NË ULQIN
OT: MBI 40 MIJË MYSAFIRË TË REGJISTRUAR QËNDROJNË NË ULQIN

Edhe në mes te gushtit Ulqini shënon një vizitë të shkëlqyer, bëjnë të ditur nga Organizata Turistike. Siç theksohet, në rivierën e Ulqinit qëndrojnë 40.715 mysafirë, prej të cilëve rreth 80 për qind janë

Sonte manifestimI tradicional: “DITËT E BAMIJEVE” NË KALA
Sonte manifestimI tradicional: “DITËT E BAMIJEVE” NË KALA

Aktiviteti “Ditët e bamjes”, tradicionalisht për të pestën vit me radhë do të mbahet sonte, në sheshin Servantes në “Palata Venezia” në Kala, me fillim nga ora 20:00. Turistëve dhe të gjithë vizitorëve

Forca: A.LLUNJI KOORDINATOR PËR ULQIN DHE TIVAR NË TË MIRAT DETARE
Forca: A.LLUNJI KOORDINATOR PËR ULQIN DHE TIVAR NË TË MIRAT DETARE

  Nga Forca e re demokratike është kumtua që sot Asllan Llunji është emëruar Koordinator për Ulqin e Tivar në Ndërmarrjen të Mirat Detare. Asllani lindi në Tivar me 12.02.1992. Shkollën fillore e

Qeveria: GJITHÇKA GATI PËR FILLIMIN E NDËRTIMIT TË KOPSHTIT NË FUSHËN E ULQINIT
Qeveria: GJITHÇKA GATI PËR FILLIMIN E NDËRTIMIT TË KOPSHTIT NË FUSHËN E ULQINIT

Ajo që është pritur prej shtatë vitesh, ndërtimi i çerdhes së re në Fushën e Ulqinit, është në prag të realizimit. Për këtë projekt kredia është miratuar nga Banka për Zhvillim e Këshillit të Evropës,