MANS: PAGESA TË DYSHIMTA GJATË FUSHATËS NË ULQIN

Vanja CalovicQendra hulumtuese e MANS-it ka deklaruar që ish udhëheqësia e komunës së Ulqinit në finish të fushatës për zgjedhje lokale ka dakorduar pagesën e 50 mijë euro për kompensimin  e dëmit për fatkeqësi natyrore nga viti 2008 dhe 2009, shkruajnë “Dnevne novine”.

Siç thuhet, kryetari i atëhershëm i komunës Nazif Cungu më 5 dhjetor ka nënshkruar Marrëveshjen për dinamikën e pagesës së kompensimit personave që kanë pësuar dëme.

Thuhet po ashtu që më 10 dhjetor në bazë të kësaj Marrëveshje janë paguar gati 18 mijë euro, derisa pagesa është lejuar një ditë më vonë. “Pushteti është kujtuar që kompensimin ta pagojë para zgjedhjeve lokale kur sipas recetës së provuar është provuar të ndikohet në votues”, shtojnë nga MANS-i.

Cungu në deklaratën për DN ka pohuar që Marrëveshja është nënshkruar, por theksoi që në të nuk ka asgjë të dyshimtë. “Ato para akoma nuk janë paguar deri në fund, është parashikuar që pagesa të bëhet në disa këste. Ky është borxh që komuna e kishte dhe ne është dashur ta kthejmë”, tha ai dhe theksoi që pagesat nuk kishin asnjë lidhje me zgjedhje.

Nazif Cungu BKA MANS“Nuk kam kontaktuar me asnjërin nga ato njerëz që në atë mënyrë të kem mundësi të bëj presion politik. Me ta kanë biseduar njerëzit nga OJQ “Biznes klub Ana e Malit”, të cilët iniciuan procedurën për pagesën e mjeteve për kompensimin e dëmit. A është dashur ti ndërpremë këto aktivitete për shkak të zgjedhjeve?”, tha Cungu.

Këtë marrëveshje me Cungun në emër të qytetarëve e ka nënshkruar avokati Loro Markiq.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gjekë Gjonaj: SHKA “Tradita”, prezantuese e denjë e vlerave autoktone trashëgimore të Anës së Malit
Gjekë Gjonaj: SHKA “Tradita”, prezantuese e denjë e vlerave autoktone trashëgimore të Anës së Malit

Me këtë emër, në kuadër të Biznis Klubit “Ana e Malit”( BKA-së) në vitin 2013 u themelua ky ansambël me qëllim ruajtjen dhe kultivimin e vlerave kulturore dhe artistike të zonës së Anës së Malit. Kryetari

CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të premten, më 10 shkurt, në periudhën prej orës 8 deri në 15,00, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: një pjesë

Presidentja e Kosovës Osmani Sadriu: NË ULQIN NDIHEMI SI NË SHTËPINË TONË
Presidentja e Kosovës Osmani Sadriu: NË ULQIN NDIHEMI SI NË SHTËPINË TONË

“Në Ulqin ndihemi si në shtëpinë tonë. Falënderoj të gjithë ata që hapën shtëpitë dhe zemrat e tyre për mërgimtarët nga Kosova në vitin 1999”, tha Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani Sadriu.

Ulqin: PARALAJMËRIM I ARDHJES TË ZINXHIRIT GJERMAN TË SUPERMARKETËVE
Ulqin: PARALAJMËRIM I ARDHJES TË ZINXHIRIT GJERMAN TË SUPERMARKETËVE

Zinxhir i njohur i dyqaneve ushqimore “Lidl” është i interesuar për hapjen e një objekti në Ulqin, mëson Portali Ul-info. Me këtë rast, drejtuesit e asaj kompanie kanë biseduar me kryetarin e Komunës së

Ana e Malit: Filloi ndërtimi i Qendrës së Komunitetit në Krythë
Ana e Malit: Filloi ndërtimi i Qendrës së Komunitetit në Krythë

Me date 2 shkurt 2023 është bërë betonimi i pllakës së Qendrës së Komunitetit Krythë. Ky projekt është një investim që po mbulohet në tërësi nga diaspora e ketijë komuniteti. Objekti ka një sipërfaqe mbi