Materniteti në Ulqin: “SPITAL MIQËSOR I FOSHNJEVE”

Dom zdravlja, Shtepia e shendetitMinistri e shëndetësisë në Qeverinë e Malit të Zi dr Miodrag Radunoviq ka deklaruar që materniteti në Ulqin, i cili punon pranë Shtëpisë së shëndetit, ka statusin e “Spitalit miqësor të foshnjeve”.

Ai tha që kjo ministri, në bashkëpunim me UNICEF-in, ka iniciuar “Baby friendly”, gjegjësisht programin “Spitali miqësor i foshnjeve”, në mënyrë që të mundësojnë që maternitetet të jenë qendra për përkrahjen e të ushqyerit me qumësht gjiri.

Materniteti në Ulqin është hapur, përndryshe, në shkurt të vitit 2005.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…