Mbahet seminari: FINANCAT PUBLIKE DUHET TË JENË E MIRË PUBLIKE

MANS-seminar 7a„Përmes projektit dëshirojmë të zgjerohet rrethi i organizatave vendore dhe medieve, por edhe i individëve, të cilët do të kyçen në monitorimin e shpenzimit të parave publike. Pra, do të tentojmë të formojmë rrjetin joformal të individëve dhe organizatave, të cilët do të marrin pjesë në procesin e monitorimit si pjesë e skuadrës hulumtuese. Këto hulumtues do të marrin pjesë në aktivitetet e grumbullimit dhe analizës të të dhënave, monitorimin e shpenzimit të parave buxhetore të NP „Të Mirat Detare“ për ndërtimin dhe mirëmbajtjen e infrastrukturës publike në zonën e të mirave detare në territorin e Komunës së Ulqinit“, tha drejtori ekzekutiv i OJQ „Horizonti i Ri“ Nazif Veliq.

Ai shprehu pritshmërinë që pas realizimit të aktiviteteve të parapara me projekt do të formohen disa hulumtues të rinj të cilët do të kyçen në përcjelljen e shpenzimit të parave publike.

Në kuadër të realizimit të këtij projekti të mërkurën në Ulqin u mbajt trajnimi ku për sistemin e financave publike dhe sektorin publik në Mal të Zi ligjëroi panelisti Dr. Agron Ibrahimi.

Ai në veçanti foli për praktikën e grumbullimit dhe shpenzimit të parave nga buxheti i Komunës së Ulqinit, si dhe tek NP „Të Mirat Detare“.

Në diskutim u kyçën edhe përfaqësuesit e Komunës së Ulqinit, në krye me nënkryetaren Hadixha Gjonin, pastaj ato të organizatave civile dhe gazetarët.

Projekti „Paraja publike për të mirën publike“ realizohet me përkrahjen financiare të Bashkimit Evropian, ndërsa partneri dhe donatori kryesor në projekt është Rrjeti për Afirmimin e Sektorit Joqeveritar (MANS), përfaqësuesit e të cilit ishin në këtë seminar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Të premten në Kala: Përurimi i dy librave të Adriatik Kelmendit
Të premten në Kala: Përurimi i dy librave të Adriatik Kelmendit

  Promovimi i dy librave të njohur, të autorit Adriatik Kelmendi, do bëhet në hapësirat e Muzeut të Ulqinit, të premten nga ora 20:30, në Kalanë e Ulqinit. Këtë e bëri të ditur vet drejtori i Klan

Policia: ARRESTOHET PERSONI ME 54 GRAMË MARIHUANË
Policia: ARRESTOHET PERSONI ME 54 GRAMË MARIHUANË

Mbrëmë rreth orës 19:30 policia ka ndaluar veturën në Kodra dhe ka kontrolluar shoferin P.P. (42) nga Tivari, është bërë e ditur nga Drejtoria e policisë. “Aty është gjetur një pako PVC me lëndë narkotike

Qeveria e Malit të Zi: NGA NESËR MË TË LIRË ÇMIMET E KARBURANTIT
Qeveria e Malit të Zi: NGA NESËR MË TË LIRË ÇMIMET E KARBURANTIT

Nga e martja do të ketë zbritje të re në të gjitha llojet e karburanteve nga nëntë deri në 12 cent në pompa, shkruajnë mediat. Eurosuper 98 do të kushtojë 1.39 euro, Eurosuper 95 do të kushtojë 1.35 euro,

Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME
Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME

Ju informojme se pas ngjarjes tragjike te ndodhur ne qytetin e Cetines dhe ne shenje repekti ndaj familjeve te viktimave, Keshilli Organizativ i protestes se banoreve te Krythes dhe Mërkotit kane marre

Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN
Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN

Sekretari shtetëror i Ministrisë së Financave, dr Agron Ibrahimi, dhe drejtori i Drejtorisë për Investime Kapitale, Esmir Beqaj, do të qëndrojnë të hënën per vizitë zyrtare në Komunën e Ulqinit. Ato do