Mbas tre viteve: 170 FLAMINGO BËJNË FOLENË NË KRIPORE

Flamingo, Flamingosi, Kriporja, SolanaNga Ndërmarrja publike “Parqet nacionale të Malit të Zi” është njoftuar se mbas tre viteve “agjërim” në Kripore këtë vit kanë bërë folenë 170 flamingo.

Zonën e Kripores prej gushtit të vitit të kaluar e menaxhon kjo ndërmarrje publike.

Ornitologu Nela Veshoviq – Dubak ka thënë se ky është njëri nga vitet më të mira prej kur vëzhgohen shpendët.

Thuhet po ashtu që gjuetia e paligjshme është akoma një nga problemet e mëdha, por që sot situata është shumë më e mirë se në periudhën  mëparshme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…