Mbeturinat në Bunë: ADA SË SHPEJTI DO TË BËHET SHKRETËTIR

zapanjujuci-prizor-bojani-od-mrtve-ribe-piva-sa-kosova-slika-325899Për shkak të mungesës së parave për heqjen e mbeturinave nga Buna, Ada dhe Plazhi i madh zgjidhja e problemit nuk shihet në horizont, pohon Aljazzera.

Vendasit e Adës paralajmërojnë që bëhet fjalë për bombë ekologjike, e cila nga viti në vit më shpejt po skadon.

“Vetëm atëherë kur çohet niveli i ujit, ai mbledh çdo gjë nga brigjet dhe të gjitha i nxjerr në grykë dhe tek ne. Pjesa më e madhe përfundon në det. Ne i mbledhim ato që janë afër shtëpive, por nuk mundemi ta pastrojmë të gjithë natyrën”, thotë Boris Mihailoviq, vendasi i Adës së Bunës.

Mbeturinat në Bunë vijnë kryesisht nga Shqipëria, nëpër rrjedhën e Drinit dhe Liqenit të Shkodrës. Askush nuk e pastron, e bëhet fjalë për bombë ekologjike, paralajmëron sektori civil.

“Këtu ka mbeturina nga gjilpëra deri tek lokomotiva, ndërsa ne më së shumti nga brengos mbeturinat mjekësore. Për disa vite, nëse kjo nuk zgjidhe, kjo do të bëhet shkretëtirë, ndërsa ky ishull i bukur – deponi”, tha Mahmut Karastanoviq nga OJQ “Buna”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI
Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI

NP “Qendra për Kulturë – Ulqin” nis ciklin e mbrëmjeve me temë letrare, historike, kulturore, sociale… Këtë cikël e kemi titulluar ODA, meqë tubon dashamirë në një vend dhe u jep

Në fund të vitit: NË ULQIN LEDRI VULA, ALBAN SKENDERAJ, S.QETKOVIQ…
Në fund të vitit: NË ULQIN LEDRI VULA, ALBAN SKENDERAJ, S.QETKOVIQ…

Javët e fundit të këtij viti do t’i kalojmë në një atmosferë festive, me pije, ushqim, e mbi të gjitha muzikë të mire. Në skenën e “Sweet December” me 24 dhjetor do të ngjiten: Accoustic

CEDIS: EDHE TË ENJTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: EDHE TË ENJTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të enjten, më 8 dhjetor, në periudhën prej orës 8 deri në 15,00, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: Pistulla,

Prezantohet programi Sweet December: MUND TË TËRHEQIM TURISTËT NGA I GJITHË RAJONI
Prezantohet programi Sweet December: MUND TË TËRHEQIM TURISTËT NGA I GJITHË RAJONI

“Besojmë se kemi eventin më të bukur që do ta ringjallë Ulqinin në këtë periudhë, me të cilin mund të tërheqim mysafirë nga i gjithë rajoni”, tha të mërkurën në prezantimin e programit të eventit “Sweet

Me mbështetjen e diasporës: HAPET FURRA E BUKËS NË OSTROS
Me mbështetjen e diasporës: HAPET FURRA E BUKËS NË OSTROS

Shoqata “Kraja”, e cila vepron në SHBA dhe ka filialin e saj në vendlindje, ka realizuar projektin e fundit – furrën e bukës në Ostros, transmeton Barinfo. Vitet e fundit kjo zonë nuk kishte furrë buke,