Mbledhja e Kuvendit: NREKIQ I PAKËNAQUR ME EFIKASITETIT E KUVENDIT

Loro NrekiqMbledhja e Kuvendit të Komunës së Ulqinit, e cila filloi punë me 29 maj, vazhdoi të shtunën.

U miratua Informata për lëndën K1, si dhe Vendimi për Pagat e Zyrtarëve dhe Nëpunësve Lokal në Komunë të Ulqinit. Këshilltarët përfunduan diskutimin për Propozim Vendimin për pajimin komunal të tokës ndërtimore dhe Propozim Vendimin për pajimin komunal të tokës ndërtimore për objektet e paligjshme.

Në rend të ditës së kësaj mbledhje janë edhe 22 pika.

Kryetari i Komunës së Ulqinit Loro Nrekiq tha se është i pakënaqur me efikasitetin e parlamentit lokal duke theksuar se në këtë mënyrë pamundësohet zhvillimi më i shpejt i Ulqinit. „Nuk miratohen vendimet, shtyhen gjërat dhe pastaj asgjë nuk vinë. Vetvetes i shkaktojmë dëm“, tha ai duke theksuar se në mbledhjen e koalicionit qeverisës është sjellë vendimi që të miratohen pikat, e pastaj bëhet e kundërta.

Është paralajmëruar se mbledhja do të vazhdojë të hënën, me 10 qershor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

“Koha Javore”: QANI OSMANI REDAKTOR PËRGJEGJËS
“Koha Javore”: QANI OSMANI REDAKTOR PËRGJEGJËS

E vetmja gazetë javore në gjuhën shqipe në Mal të Zi, “Koha javore” ka një kryeredaktor të ri nga numri 1022. Këshilli programor i kësaj gazete vendosi që këtë funksion ta kryejë sociologu dhe publicisti

Të marten koncerti i sezonit: NË ULQIN PERFORMOJNË YJET E MUZIKES KLASIKE
Të marten koncerti i sezonit: NË ULQIN PERFORMOJNË YJET E MUZIKES KLASIKE

Të martën e ardhshme ulqinakët dhe mysafirët e tyre do të kenë një mundësi unike për të ndjekur një koncert të katër yjeve të muzikës klasike. Bëhet fjalë për Josif Gjipalin dhe Kastriot Tushën, tenor

Art club: U PËRURUA LIBRI “BALADA POPULLORE TË SHQIPTARËVE NË MALIN E ZI” I AUTORIT ISMAIL DODA
Art club: U PËRURUA LIBRI “BALADA POPULLORE TË SHQIPTARËVE NË MALIN E ZI” I AUTORIT ISMAIL DODA

Në sallën e mbushur përplot të Shtëpisë së Kulturës – Ostros, të mërkurën (10 gusht 2022) është bërë përurimi i përmbledhjes “Balada popullore të shqiptarëve në Malin e Zi” të autorit Ismail Doda. Në emër

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas