Mbrojtja e deltës së Bunës: ME PARTNERITET DERI TEK SUKSESI

rijeka bojana ulcinj, lumi Buna UlqinNë takimin e djeshëm në komunë të Ulqinit është arritur marrëveshja për formimin e trupit këshillues i cili do të precizojë aktivitetet për mbrojtjen e deltës së lumit Buna dhe menaxhimin integral të zonës bregdetare.

Ky trup do të formohet në kuadër të projektit “Bojanatour” të cilin e zhvillojnë OJQ ”Hapi i gjelbër” dhe Ulqin biznes asociacioni, ndërsa financojnë Qendra evropiane për mbrojtjen e natyrës dhe Fondi partner për ekosistemet e rrezikuara. “Qëllimi i projektit është të krijohet vizioni i përbashkët për mbrojtjen dhe promovimin e deltës së Bunës dhe tregimi i vlerës së kësaj hapësire”, tha drejtori ekzekutiv i “Hapit të gjelbër” Xhelal Hoxhiq.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…