Me ndihmën e TIKES: RIKONSTRUKTIMI I TYRBES SË FAMILJES PULTI

Tyrbe Pulti, Turbet PultiKëto ditë është në vijim rikonstruktimi i tyrbes së familjes Pulti, e cila ndodhet në qendër të Ulqinit. Pritet që, me përkrahjen e Agjencisë turke për bashkëpunim ndërkombëtar dhe zhvillim – TIKA, të gjithë punimet të përfundojnë deri nga mesi i nëntorit.

Ky monument i kulturës me dekada ishte krejtësisht i pambrojtur dhe i lënë shkatërrimit të kohës dhe vandalëve. Muret ishin të mbishkruara me grafitë, ndërsa në e tërë hapësira e mbuluar nga bari.

Me mjete të TIKES momentalisht po kryhet adaptimi i disa hapësirave në selinë e Bashkësisë islame në Ulqin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…

Ulqin: Kumtesë mbi aktivitetin e Komunës

Shërbimi i Mbrojtjes dhe Shpëtimit të Komunës së Ulqinit niset në ndihmë në qytetin e Shkodrës. Pas zjarrit që ka kapluar një lagje në Shkodër dhe me kërkesë të Kryetarit të Bashkësisë Shkodër z.Benet Beci