Më në fund: PA KUFIZIME TË UJIT NË ULQIN

Ulqini në këtë sezon nuk do të ketë problem me furnizim me ujë. Ky është përfundimi i marrëveshjes të cilën e arritën drejtori i Ujësjellësit regjional dhe i NP “Ujësjellësi dhe kanalizime” Goran Jevriq dhe Fehim Avdiu. Ato, siç shkruan “Vijesti”, janë dakorduar që në 11 muajt e ardhshëm të shlyhet borxhi që ndërmarrja nga Ulqini ka ndaj Ujësjellësit regjional, e që është mbi 100 mijë euro.

Që situata me mungesën e ujit ishte me të vërtet alarmante tregon fakti që në zgjidhjen e këtij problemi u kyç dhe ministri i zhvillimit të qëndrueshëm dhe turizmit Branimir Gvozdenoviq.

Sipas fjalëve të kryetarit të komunës së Ulqinit Nazif Cungu, kjo komunë nga Ujësjellësi regjional në të ardhmen do të marr 50 litra ujë në sekondë. “Kjo është për fillim, e nëse nevojitet, do të marrim dhe sasi shtesë”, tha ai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abazoviq: KONKURS PËR RREGULLIMIN E PLAZHIT TË VOGËL DHE NJË TUNELI ME LIMAN
Abazoviq: KONKURS PËR RREGULLIMIN E PLAZHIT TË VOGËL DHE NJË TUNELI ME LIMAN

Kryeministri i Malit të Zi Dritan Abazoviq njoftoi gjatë vizitës së fundit se do të shpallet një konkurs ndërkombëtar për rregullimin e Plazhit të Vogël dhe një tunelit që do ta lidhë atë me Limanin. “Kjo

CEDIS: TË HËNËN DHE TË MARTËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË HËNËN DHE TË MARTËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të hënën dhe të martën, më 6 dhe 7 shkurt, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: të hënën: në periudhën prej orës

Ulqin: PORTI I PESHKIMIT NË KEPIN E GJERANAVE DO TË KETË MBI 90 VENDE TË ANKORIMIT
Ulqin: PORTI I PESHKIMIT NË KEPIN E GJERANAVE DO TË KETË MBI 90 VENDE TË ANKORIMIT

Në fillim të Plazhit të Madh, në një sipërfaqe prej rreth 81 mijë metrash katrorë, do të ndërtohet një port peshkimi. Porti do të do të ketë dedikim të përzier, gjëgjësisht do të ketë 60  vende ankorime

OT: OFERTA TURISTIKE E ULQINIT NË PANAIRIN NË LETONI
OT: OFERTA TURISTIKE E ULQINIT NË PANAIRIN NË LETONI

Organizata Turistike e Ulqinit, nen organizimin e Organizates nacionale Turistike te Malit të Zi, po merr pjese për herë të parë në panairin e turizmit Balt Tour 2023, i cili do të mbahet në Riga nga data

TRAJNIMI I TË RINJVE PËR TË MENDUARIT KRITIK DHE TË FOLURIT PUBLIK
TRAJNIMI I TË RINJVE PËR TË MENDUARIT KRITIK DHE TË FOLURIT PUBLIK

Me pjesëmarrësit e projektit “Fuqizimi i të rinjve për edukimin mediatik dhe të menduarit kritik”, të enjten në Ulqin u realizuasesioni i trajnues i radhës. Ligjëruese në këtë aktivitet ishte gazetarja