Me vendim të Parlamentit të Ulqinit: ADA E BUNËS “ZONË E QETË”

Ada Bojana, Ada e BunësKuvendi i Komunës së Ulqinit të hënë miratoi Vendimin për Zonat Akustike sipas të cilit Ada e Bunës u kategorizua si “Zonë e qetë në natyrë”, njoftohet nga Shoqata e Pronarëve të Objekteve në Adë të Bunës.

Siç theksohet, me këtë vendim më në fund do të ndalohet trendi negativ i cili shkaktoi që në këtë vendbanim me shtëpiza verore i cili deri para pak kohëve kishte imazhin e vendit të qetë të peshkatarëve, të mbahen argëtimet gjatë tërë ditës dhe natës të cilët prishnin rendin dhe qetësinë.

“Apelojmë tek të gjithë pronarët e shtëpizave që të respektojnë këtë vendim, ndërsa institucionet kompetente të zbatojnë dispozitat dënuese dhe mos të lejojmë që në Adën e Bunës të organizohen argëtimet e zhurmshme. Adës së Bunës prej sot i kthehet qetësia dhe me këtë do të mbrohet edhe fauna në këtë hapësirë unike”, përfundohet nga kjo shoqatë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas

Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË
Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË

Banorët e Mërkotit kanë organizuar të dielën për të tretën herë bllokimin e rrugës rajonale në Peçuricë. Kësaj radhe, siç kanë bërë të ditur, bllokada është zgjatur për një orë, gjë që ka shkaktuar një

In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje
In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje

U hap lajmi: në Njujork ndërroi jetë Fatmir Milo Nimanbegu.Ka qenë e ditur se disa kohë ka vuajtur prej sëmundjesë të rëndë, joshëruese. ​Në vitet pesëdhjeta-gjashtëdhjeta jeta në Kalanë e Ulqinit. Pak

NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR
NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR

Njoftojmë të gjithë gjuetarët dhe qytetarët e Komunës së Ulqinit, se hapja e sezonit të gjuetisë që ishte e paraparë të hapet me datën 07.08.2022 ,pas kërkesës së kryetarit të Komunës së Ulqinit , Omer