Medreseja e ardhshme për vajza: FOTO: VEPËR E ARKITEKTËVE NGA ULQINI

Medreseja e vajzave në Fushën e Ulqinit do të jetë ndërtesë reprezentative, konkludohet  nga projekti të cilin e punuan arkitektët e njohur nga Ulqini të gjeneratës së re Valon Buzuku dhe Beqir Brashnjani.

Kjo ndërtesë do të ketë sipërfaqe totale prej rreth 2.5 mijë metër katror me përmbajtje të shumëllojshme si: pesë kabinete për mësim, amfiteatrin, bibliotekën, restorantin, pjesën për internet për 50 nxënëse të Medresesë, zyrat për administratën dhe oborrin e brendshëm, si dhe hapësirat ndihmëse.

Objekti do të ketë teknologji tejet moderne të ngrohjes dhe ftohjes.

E gjithë vlera e punimeve është vlerësuar në 1.2 milion euro, ndërsa donatorët janë nga Republika e Turqisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…