Memorandum për bashkëpunim me Eko Fondin – Fokus në pastrimin e Port Milenës

Kryetari i Komunës së Ulqinit, Omer Bajraktari dhedrejtori ekzekutiv i Fondit për Mbrojtjen e MjedisitJetësor Malit Zi (Eko Fondi) Drashko Boljeviqkanë nënshkruar Memorandum për Bashkëpunimi, me cilin planifikohet bashkëpunimi në realizimin e projekteve dhe aktiviteteve përbashkëta me qëllimin përmirësimit cilësinë jetës dhe mbrojtjen e mjedisit jetësor si dhe efikasitetin e energjisë Ulqindhe Mal Zi.

Qëllimi kryesor i nënshkrimit Memorandumit për Bashkëpunimit është organizimi i aksioneve përbashkëta për pastrimin e kanalit të Port Milenës,  cilat Eko Fondi dhe Komuna e Ulqinit do t’i përfshijnë programet e veta punës për këtë vit. Komuna e Ulqinit deri fund javës do dërgojë Fondit gjithë dokumentacionin e nevojshëm mënyrë fillojë me kohë përgatitja e aksionit.

Kryetari Bajkraktari falënderoi drejtorin ekzekutiv Eko Fondit Drashko Boljeviq dhe ekipin e tij përqasjen e tyre profesionale dhe motivimin e madh bashkëpunimi i ardhshëm japë rezultate mira, ndërsa drejtori Boljeviq shprehu besimin se ky është vetëm hapi i parë drejt bashkëpunimit afatgjatë për mirën e gjithë qytetarëve dhe turistëve shumtë vizitojnë komunën e Ulqinit.

Veprimtaria e Eko Fondit është implementimi i projekteve dhe aktiviteteve ndryshme fushën e ruajtjes, përdorimit qëndrueshëm, mbrojtjes dhe avancimit mjedisit jetësor, efiçiencës energjisë dhe përdorimit burimeve rinovueshme dhe energjisë shtet dhe nivel lokal. Qëllimi i Eko Fonditështë jetë një nga mekanizmat kyç për mbylljen e Kapitullit 27 negociatatvembrojtja e mjedisit jetësor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”