Menaxheri i Komunës: PO PUNOJMË DISA DOKUMENTE PROGRAMORE

Omer BajraktariKomuna e Ulqinit është një nga komunat e rralla që nuk ka miratuar Planin strategjik të zhvillimit. Ky fakt është mjaft dëshpërues dhe barrierë e madhe gjatë shqyrtimit të hapave të mëtejshëm të zhvillimit të komunës, sidomos në caktimin e aktiviteteve prioritare projektuese. Për këtë arsye kemi shpejtuar masat që janë të nevojshme për heqjen e pengesave ekzistuese, deklaroi menaxheri i Komunës Omer Bajraktari.

Në kumtesën për opinion më tej thuhet:

Kam dorëzuar vendimin për formimin e skuadrës së ekspertëve për punimin e Planit strategjik për periudhë 2015-2020 e cila tashmë është kompletuar. Kryetari i komunës Fatmir Gjeka ka nënshkruar vendimin, ndërsa pritet verzioni që ekziston si draft dokument, së shpejti pas formimit të trupit punues, do të fitojë versionin final dhe pas kësaj Ministria e ekonomisë dhe Kuvendi komunal do të japin vendimin përfundimtar. Me këtë, intensivisht punojmë edhe në përgatitjen e dokumenteve tjera të cilët duhet të përshpejtojnë zhvillimin e Ulqinit, siç janë plani shumëvjeçar investues si dhe plani për subvencionimin e bujqve dhe sipërmarrësve. Paralelisht punojmë edhe në hapjen e zyrës, të quajtur gjerësisht “ONE STOP SHOP”, e cila do të shpejtojë procesin e mbledhjes së dokumentacionit të nevojshëm për investitorët potencial. Duhet të pranoj, me përgjegjësi të plotë ndaj qytetarëve të Ulqinit, që situata shumë e ndërlikuar ekonomike në të cilën Komuna gjendet e ka vështirësuar mjaft realizimin e planeve që janë kompetencë e menaxherit të komunës.

Përkundër të gjithë vështirësive, jam i sigurt që komuna e Ulqinit ka mundësi për zhvillim dinamik, e që të vihet deri tek ai është e nevojshme reforma e brendshme e administratës dhe koordinimi më i mirë me pushtetin qendror. Atë me çfarë mund të lavdërohemi është bashkëpunimi i mirë me komunat tjera në Mal të Zi, në përmirësimin e të cilit vazhdimisht punohet, si dhe me qytetet e shteteve të regjionit. Progres i veçantë është arritur me qytet në BdheH, këtu në radhë të parë mendoj për Mostarin dhe Lukavacin me të cilët kemi filluar të realizojmë projekte të përbashkëta. Ndër to më e rëndësishmja është marrëveshja me kompaninë Amko komerc dhe Jafa komerc të cilat do të bëjnë blerjen e prodhimeve bujqësore të prodhuesve nga komuna e Ulqinit, përfundohet në kumtesën e Bajraktarit, i cili është dhe nënkryetar i Këshillit komunal të MZ Pozitiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas

Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË
Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË

Banorët e Mërkotit kanë organizuar të dielën për të tretën herë bllokimin e rrugës rajonale në Peçuricë. Kësaj radhe, siç kanë bërë të ditur, bllokada është zgjatur për një orë, gjë që ka shkaktuar një

In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje
In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje

U hap lajmi: në Njujork ndërroi jetë Fatmir Milo Nimanbegu.Ka qenë e ditur se disa kohë ka vuajtur prej sëmundjesë të rëndë, joshëruese. ​Në vitet pesëdhjeta-gjashtëdhjeta jeta në Kalanë e Ulqinit. Pak

NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR
NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR

Njoftojmë të gjithë gjuetarët dhe qytetarët e Komunës së Ulqinit, se hapja e sezonit të gjuetisë që ishte e paraparë të hapet me datën 07.08.2022 ,pas kërkesës së kryetarit të Komunës së Ulqinit , Omer