Mentor Llunji: TËRMETI

 

mentor-llunjiSkenat e Durrësit të pas tërmetit, e bëjnë të pakuptimtë të ‘shesim mend’ rreth asaj se çka duhet bërë, pse s’është bërë, çka ka munguar, dhe pse gjithë ky shkatërrim me një tërmet pothuaj të moderuar për standarde të ndërtimit të sotëm.

Është e kot të themi që jetët janë humbur për shkak të neglizhencës së njeriut, profesionit, mungesës së kontrollit nga shtetit, korrupsionit….Është dashtë të bëhet me kohë.

Është herët dhe pavend të kërkojmë fajtorët dhe të elaborojmë rreth strategjive për mbrojtje kundër tërmeti, derisa numërohen viktimat..

Është moment emotiv, i pikëlluar, dhe nuk le vend për qetësinë e nevojshme për analizë, por kërkon veprim dhe përkrahje.

Shqiptarët në përgjithësi, dhe Kosova në veçanti, reaguan ashtu siç edhe pritet prej vëllezërve.

Zbuluam që kufijtë bëhen fiktivë atëherë kur ndahet pikëllimi dhe dashuria. Zbuluam që animozitetet artificialisht të ushqyera u avulluan në sekonda.

Shpresoj të zbulojmë se çka do bëjmë pas dhe të kuptojmë që s’duhet të lejojmë që viktimat të shndërrohen në një numër, t’i bëjmë ato me emër dhe mbiemër, dhe flijimi i tyre ti shërbej vetëdijesimit të njerëzve, shoqërisë dhe në rend të parë shtetit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas

Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË
Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË

Banorët e Mërkotit kanë organizuar të dielën për të tretën herë bllokimin e rrugës rajonale në Peçuricë. Kësaj radhe, siç kanë bërë të ditur, bllokada është zgjatur për një orë, gjë që ka shkaktuar një

In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje
In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje

U hap lajmi: në Njujork ndërroi jetë Fatmir Milo Nimanbegu.Ka qenë e ditur se disa kohë ka vuajtur prej sëmundjesë të rëndë, joshëruese. ​Në vitet pesëdhjeta-gjashtëdhjeta jeta në Kalanë e Ulqinit. Pak

NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR
NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR

Njoftojmë të gjithë gjuetarët dhe qytetarët e Komunës së Ulqinit, se hapja e sezonit të gjuetisë që ishte e paraparë të hapet me datën 07.08.2022 ,pas kërkesës së kryetarit të Komunës së Ulqinit , Omer