Ministri Pejoviq: KRIPORJA NË RRJETIN EKOLOGJIK “NATURA 2000”

aleksandar-andrija-pejovicMinistri i punëve evropiane në Qeverinë e Malit të Zi Aleksandar Andrija Pejoviq ka paralajmëruar se zona e Kripores do të regjistrohet në rrjetin “Natura 2000”.

“Natura 2000” është rrjetë ekologjik i zonave të mbrojtura në Bashkimin evropian.

Sipas fjalëve të tija, Kriporja e Ulqinit është zonë unike jo vetëm në Europë por edhe në botë.

“Gjatë periudhës së kaluar janë iniciuar aktivitete të shumta për mbrojtjen e biodiversitetit në zonën e Kripores”, shtoi Pejoviq në intervistën e dhënë agjencisë MINA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…