Ministria e Ekologjisë: NP “PARQET NACIONALE” EDHE GJYSMË VITI DO TË ADMINISTROJNË KRIPOREN

Pas konsultimeve me Ndërmarrjen Publike Parqet Nacionale të Malit të Zi, Ministria e Ekologjisë, Planifikimit Hapësinor dhe Urbanizmit vendosi që kontrata për qiramarrjen e pronës, në mes të kësaj ndërmarrje dhe shoqërisë ekonomike AD Kriporja “Bajo Sekuliq”, të shtyhet për gjysmë viti, njoftohet nga ky resor qeveritar.

“Kështu kemi siguruar masat kyçe të cilat mundësojnë funksionimin bazë të tërë sistemit në Park. Masat përfshijnë mirëmbajtjen e infrastrukturës (restaurimin e pendëve dhe digave të dheut), mirëmbajtja e regjimit ujor, përcjellja e numrit të zogjve dhe kontrolli i gjuetisë në territorin e zonës së mbrojtur, e të cilat janë definuar në Planin e veprimit për plotësimin e masave të fundit në Kapitullin 27”, thanë ato.

Nga Ministria e Ekologjisë kanë thënë se me qëllimin e përmirësimit dhe rritjes së efikasitetit të kësaj të mire të mbrojtur natyrore, në bashkëpunim me Shoqatën për Bashkëpunim Ndërkombëtarë – GIZ, dhe me ndërmjetësimin e Ambasadës së Gjermanisë, përmes programit Eksperti i Integruar (CIM – IF), u angazhua eksperti Goran Gugiq, i cili punoi nga 1 dhjetori i vitit 2021 në gjetjen e zgjidhjes optimale për administrimin e Parkut të Natyrës Kriporja e Ulqinit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Gjekë Gjonaj: Shpirti arsimdashës i mësimdhënësve shqiptarë në SHM “Vëllazërim –Bashkim” i përballoi sfidat e kohës
Gjekë Gjonaj: Shpirti arsimdashës i mësimdhënësve shqiptarë në SHM “Vëllazërim –Bashkim” i përballoi sfidat e kohës

Shënimi i Ditës së Shkollës së Mesme “Vëllazërim – Bashkim” të Ulqinit, i cili u mbajt ditën e martë, më 21 mars, i tejkaloi përmasat e një dite të zakonshme festive, e cila shumë vite më parë kremtohej

Ulqin: OFERTA PËR PUNËSIM NË “RIVA RESTAURANT“ NË RANË
Ulqin: OFERTA PËR PUNËSIM NË “RIVA RESTAURANT“ NË RANË

Riva Restaurant & Terrace ofron vende pune: kamarier/e, ndihmës kamarier/e, banakier/e, ndihmës banakier/e, ndihmës/e ne kuzhinë, mirëmbajtëse/ pastruese. Kontakt: hotel-riva@hotmail.com tel. +38267324393,

Bashkësia Islame: SONTE TERAVIA E PARË, NESËR DITA E PARË E AGJËRIMIT
Bashkësia Islame: SONTE TERAVIA E PARË, NESËR DITA E PARË E AGJËRIMIT

Bashkësia Islame e Ulqinit njoftoi se sonte në të gjitha xhamitë e Ulqinit do të mbahen teravitë e para. Kjo do të thotë se nesër, e enjte, më 23 mars, është dita e parë e agjërimit në muajin e Ramazanit.

Supermarketi SARS: AKSIONI „STOP INFLACIONIT“
Supermarketi SARS: AKSIONI „STOP INFLACIONIT“

Na vizitoni dhe shfyrtëzoni ofertën të cilën e kemi pregaditur për ju. Aksioni vlen në të gjithë marketët e SARS-it. Ju ofrojmë çmimet më të volitshëm, më të ulëta nga asortimani ynë të produkteve. Mund

Memorandum për bashkëpunim me Eko Fondin – Fokus në pastrimin e Port Milenës
Memorandum për bashkëpunim me Eko Fondin – Fokus në pastrimin e Port Milenës

Kryetari i Komunës së Ulqinit, Omer Bajraktari dhedrejtori ekzekutiv i Fondit për Mbrojtjen e MjedisitJetësor të Malit të Zi (Eko Fondi) Drashko Boljeviqkanë nënshkruar Memorandum për Bashkëpunimi, me