Ministria e Ekonomisë: TRE OFERTA PËR CENTRALIN DIELLOR NË ULQIN

 

Solarna energijaOfertat për ndërtimin e centralit diellor në lokalitetin Mali i Brisë në Ulqin i dorëzuan tre ofertues: Konsorciumi “Fortum dhe EEMZ”, “IREDL” dhe konsorciumi “Montesolar”.

Komisioni tenderik në afatin 30 ditor nga dita e hapjes së ofertave, në bazë të vlerësimit të ofertave, do ti propozojë Qeverisë së Malit të Zi njërën, me të cilën do të nënshkruhet kontrata dhe e cila do të nis realizimin e projektit në bazë të rregullave të përcaktuara me tender, njoftohet nga Qeveria malazeze.

Ministria e Ekonomisë shpalli në maj Thirrjen Publike për qiradhënien e tokës në pronësi shtetërore me sipërfaqe prej 6.621.121 m2, për projektim, ndërtim, shfrytëzim dhe mirëmbajtje të centralit diellor me fuqi më të madhe se 200 MW.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…