Ministria: FTESË ULLISHTARËVE PËR FITIMIN E NDIHMËS SË PAKTHYESHME

Ulliri, MaslinaUllishtarët edhe këtë vit kanë mundësi që përmes Agrobuxhetit të fitojnë përkrahjen e pakthyeshme me vlerë 50 për qind të investimit dhe të mbjellin ullishta të reja, të revitalizojnë të vjetrat, të blejnë pajisjet, sistemet për ujitje, të ndërtojnë muret dhe megjat, duke e përmirësuar kështu prodhimtarinë e tyre.

Thirrja publike për ndarjen e ndihmave për zhvillimin e ullishtarisë përmes së cilës mund të fitohet përkrahja për realizimin e investimeve u shpall sot, u njoftua nga Ministria e Bujqësisë dhe e Zhvillimit Rural, transmeton Antena M.

“Përkrahen investimet me qëllim rritjen e hapësirave me të mbjella të reja dhe shfrytëzimin më të mirë të të mbjellave të vjetra, si dhe blerjen e pajisjeve për ullishtari me qellim modernizimin e prodhimit.

Investimet e pranueshme janë: blerja e materialit mbjellës për krijimin e ullishtave të reja (fidanëve), blerja e sistemit për ujitje, pajisjeve për ullishtari, pastaj materialit për muret dhe megjat në ullishta. Është e paraparë edhe përkrahja për revitalizimin e ullishtave.

Përkrahja sigurohet me vlerë deri në 50% nga vlera e investimit, ndërsa 55% për dorëzuesit e kërkesës të cilët janë të siguruar përmes bujqësisë”, thuhet në kumtesë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas

Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË
Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË

Banorët e Mërkotit kanë organizuar të dielën për të tretën herë bllokimin e rrugës rajonale në Peçuricë. Kësaj radhe, siç kanë bërë të ditur, bllokada është zgjatur për një orë, gjë që ka shkaktuar një

In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje
In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje

U hap lajmi: në Njujork ndërroi jetë Fatmir Milo Nimanbegu.Ka qenë e ditur se disa kohë ka vuajtur prej sëmundjesë të rëndë, joshëruese. ​Në vitet pesëdhjeta-gjashtëdhjeta jeta në Kalanë e Ulqinit. Pak

NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR
NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR

Njoftojmë të gjithë gjuetarët dhe qytetarët e Komunës së Ulqinit, se hapja e sezonit të gjuetisë që ishte e paraparë të hapet me datën 07.08.2022 ,pas kërkesës së kryetarit të Komunës së Ulqinit , Omer