Ministria: GJERMANIA NDIHMON MBROJTJEN E KRIPORES

Kriporja, Solana 6Që të parandalojmë incidentet, siç ishin ngordhja e peshkut në Qehotinë ose Lim, përveç rritjes së vetëdijes së qytetarëve janë të nevojshme edhe dënimet më të mëdha për rastet e eko krimit, mendon negociatori për Kapitullin 27 me BE-në dhe sekretari shtetëror në Ministrinë e Zhvillimit të Qëndrueshëm dhe Turizmit Sasha Radulloviq.

Ai për Radion e Malit të Zi tha se Qeveria mbrojti zonën e Kripores së Ulqinit, si dhe që në këtë proces ka ndihmën e Ambasadës së Gjermanisë në Mal të Zi.

“Sfida e radhës është – zona është e mbrojtur dhe padyshim që do të jetë në këtë regjim në mënyrë të vazhdueshme, por po ashtu një nga problemet me këtë nivel të mbrojtjes është gjenerimi i humbjeve. Të jemi të qartë, që të jetë ky një vend i bukur dimëror për shpendët dhe vend ushqyes cilësor, Kriporja duhet të punojë, sepse vetëm gjersa Kriporja punon, aty ekziston numër i mjaftueshëm i organizmave që paraqesin ushqim për shpendët. Për fat të keq, puna e till është joprofitabile dhe gjeneron humbje serioze vjetore dhe besoj që, fillimisht me partnerët gjerman, e pastaj me partnerët e tjerë të BE-së, do të arrijmë të gjejmë modelin i cili në vete përbënë mjete jo të vogla nga donatorët. Edhe obligimi i caktuar i shtetit të Malit të Zi është padiskutueshëm, por duhet që me forca të përbashkëta këtë zonë me vlerë të veçantë ta ruajmë për njerëzit e kontinentit në përgjithësi, e jo vetëm për njerëzit në Mal të Zi”, tha Radulloviq.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas

Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË
Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË

Banorët e Mërkotit kanë organizuar të dielën për të tretën herë bllokimin e rrugës rajonale në Peçuricë. Kësaj radhe, siç kanë bërë të ditur, bllokada është zgjatur për një orë, gjë që ka shkaktuar një

In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje
In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje

U hap lajmi: në Njujork ndërroi jetë Fatmir Milo Nimanbegu.Ka qenë e ditur se disa kohë ka vuajtur prej sëmundjesë të rëndë, joshëruese. ​Në vitet pesëdhjeta-gjashtëdhjeta jeta në Kalanë e Ulqinit. Pak

NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR
NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR

Njoftojmë të gjithë gjuetarët dhe qytetarët e Komunës së Ulqinit, se hapja e sezonit të gjuetisë që ishte e paraparë të hapet me datën 07.08.2022 ,pas kërkesës së kryetarit të Komunës së Ulqinit , Omer