Ministria: KËTË VIT DO TË NDËRTOHET PORTI I PESHKATARËVE NË KEPIN E GJERANAVE

Kepi Gjerana, Plazhi i madh, Gryka Port MilenaNë kuadër të vazhdimit të realizimit të projektit MIDAS 2 gjatë vitit 2020 në fokus do të jetë përmirësimi i infrastrukturës për peshkatarët, siç është ndërtimi i portit të peshkatarëve në komunën e Ulqinit në Kepin e Gjeranave, njoftohet nga Ministria e Bujqësisë dhe e Zhvillimit Rural në Malin e Zi.

Siç theksohet, përmes Agrobuxhetit mjetet e konsiderueshme do të ndahen për përkrahjen e sektorit të peshkatarëve, gjegjësisht në krahasim me vitin e kaluar me këtë qëllim do të ndahen gjithsej 2,24 milion euro.

Peshkatarët profesional në det mund të fitojnë përkrahjen e pakthyeshme me vlerë deri në 50 për qind të investimeve të pranueshme për rikonstruktimin dhe pajisjen e objekteve të peshkimit, riparimin e përgjithshëm ose blerjen e motorëve të rinj, blerjen e pajisjeve për peshkim dhe lundrim, dhe pajisjeve për ruajtjen e peshkut me qëllim rritjen e standardit të sigurisë së ushqimit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

“Koha Javore”: QANI OSMANI REDAKTOR PËRGJEGJËS
“Koha Javore”: QANI OSMANI REDAKTOR PËRGJEGJËS

E vetmja gazetë javore në gjuhën shqipe në Mal të Zi, “Koha javore” ka një kryeredaktor të ri nga numri 1022. Këshilli programor i kësaj gazete vendosi që këtë funksion ta kryejë sociologu dhe publicisti

Të marten koncerti i sezonit: NË ULQIN PERFORMOJNË YJET E MUZIKES KLASIKE
Të marten koncerti i sezonit: NË ULQIN PERFORMOJNË YJET E MUZIKES KLASIKE

Të martën e ardhshme ulqinakët dhe mysafirët e tyre do të kenë një mundësi unike për të ndjekur një koncert të katër yjeve të muzikës klasike. Bëhet fjalë për Josif Gjipalin dhe Kastriot Tushën, tenor

Art club: U PËRURUA LIBRI “BALADA POPULLORE TË SHQIPTARËVE NË MALIN E ZI” I AUTORIT ISMAIL DODA
Art club: U PËRURUA LIBRI “BALADA POPULLORE TË SHQIPTARËVE NË MALIN E ZI” I AUTORIT ISMAIL DODA

Në sallën e mbushur përplot të Shtëpisë së Kulturës – Ostros, të mërkurën (10 gusht 2022) është bërë përurimi i përmbledhjes “Balada popullore të shqiptarëve në Malin e Zi” të autorit Ismail Doda. Në emër

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas