Ministria: NDALOHET DHËNJA E LEJES PËR JADRAN

Hotel Jadran Ulcinj, Hoteli Jadran UlqinMinistria e zhvillimit të qëndrueshëm dhe turizmit ka ndaluar procesin e dhënies së lejes së ndërtimit për ndërtimin e hotelit “Jadran” kompanisë “Star of Montenegro”, ku një ndër themeluesit është Ndërmarrja publike për menaxhimin e të mirave detare.

Siç theksohet në arsyetim, procesi ndalohet për shkak të “mospagesën e kompensimit për ndërtimin e ujësjellësit regjional”, që është një nga parakushtet për fitimin e dritës së gjelbër për fillimin e ndërtimit.

Me shikimin e evidencës së Regjistrit qendror të Gjykatës ekonomike, kompaninë “Star of montenegro” e ka themeluar Ndërmarrjen publikeTë mirat detare” e cila ka pesë për qind të kapitalit, derisa pjesa tjetër e kapitalit i takon shoqërisë “Montenegro 2000 Consulting development company” Sh.p.k. nga Ulqini, themelues i së cilës është Branisllav Durutoviq.

Këtë verë me kontratë në mes kësaj kompani dhe të Mirave detare është paralajmëruar që ndërtimi i këtij hotel do të filloj me 1 nëntor të vitit 2013.

Ministria e zhvillimit të qëndrueshëm dhe turizmit funksionalisht është epror i të Mirave detare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Përvjetori: GJYSMË SHEKULLI NGA THEMELIMI I QENDRËS NATURISTE NË ADË TË BUNËS
Përvjetori: GJYSMË SHEKULLI NGA THEMELIMI I QENDRËS NATURISTE NË ADË TË BUNËS

Këtë vit bëhet gjysmë shekulli nga fillimi i funksionimit të Qendrës naturiste në Adë të Bunës. Në korrik të vitit 1973 u pritën mysafirët e parë dhe ishin kryesisht gjermanë të sjellë nga agjencia “Miramare”.

Komuna e Ulqinit: PROJEKTI ME VLERË RRETH 20 MILION EURO FILLON NË MES TË SHKURTIT
Komuna e Ulqinit: PROJEKTI ME VLERË RRETH 20 MILION EURO FILLON NË MES TË SHKURTIT

Me rastin e fillimit të realizimit të projektit “Furnizimi me ujë dhe rregullimi i ujërave të zeza në bregdetin e Adriatikut – V, Ulqin”, kryetari i Komunës së Ulqinit Omer Bajraktari me bashkëpunëtorë

Në fillim të javës së ardhshme: KRYEMINISTRI ABAZOVIQ NË VIZITË ZYRTARE NË KOMUNËN E ULQINIT
Në fillim të javës së ardhshme: KRYEMINISTRI ABAZOVIQ NË VIZITË ZYRTARE NË KOMUNËN E ULQINIT

Kryeministri i Malit të Zi, Dritan Abazoviq, në fillim të javës së ardhshme do të qëndrojë për vizitë zyrtare në Komunën e Ulqinit. Delegacioni me kryeministrin do të përfshijë edhe një sërë ministrash

Rikonstruksioni i “Mediteranit”: VILA E RE LUKSOZE ME DY PISHINA DERI NE MAJ
Rikonstruksioni i “Mediteranit”: VILA E RE LUKSOZE ME DY PISHINA DERI NE MAJ

Kompania “Becovic Management Group” është duke punuar në rikonstruksionin e hotelit të saj “Mediteran”. Siç theksohet, deri në maj të këtij viti do të përfundojnë punimet për ndërtimin e “Ville Version”,

Ulqin: ABAZOVIQI PARALAJMËRON SË SHPJETI PERFUNDIMIN E ADAPTIMIT TË URGJENCËS
Ulqin: ABAZOVIQI PARALAJMËRON SË SHPJETI PERFUNDIMIN E ADAPTIMIT TË URGJENCËS

Kryeministri i Malit të Zi Dritan Abazoviq bëri të ditur që së shpejti pritet të përfundojë adaptimi dhe rindërtimi i Urgjencës në Ulqin. Sipas tij, kjo dinamikë është është dakorduar të hënën në një bisedë