Ministria: NË ULQIN DORËZOHEN 362 KËRKESA PËR LEGALIZIM

Legalizacija, LegalizimiNë vetëqeverisjet vendore në Mal të Zi u dorëzuan 5.856 kërkesa për legalizimin e objekteve ilegale, njoftohet nga Ministria e Zhvillimit të Qëndrueshëm dhe Turizmit.

Siç thanë nga ky resor, në Ulqin qytetarët dorëzuan 362 kërkesa.

Nga Ministria kanë apeluar tek qytetarët që të fillojnë procesin e legalizimit dhe të dorëzojnë lajmërimin në afatin e paraparë, jo më vonë se me 15 korrik.

Ato rikujtuan që, sipas Ligjit për planifikim hapësinor dhe ndërtim të objekteve, pronarët e objekteve ilegale të cilët janë evidentuar në orto – foto incizimet, e për të cilët nuk është dorëzuar kërkesa për legalizim, janë të detyruar të paguajnë kompensimin për përdorimin e hapësirës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…