Ministria: NGA E MËRKURA NË BANKA SHKOLLORE ME MASKA

Ministria e Shëndetësisë së Malit të Zi solli vendimin në bazë të të cilit të gjithë të punësuarit dhe nxënësit, gjatë qëndrimit në institucionet publike dhe private të arsimit dhe edukimit, të bartin maskat mbrojtëse të cilat mbulojnë hundën edhe gojën.

Me këtë vendim nuk përfshihen ato të cilët, për shkak të gjendjes shëndetësore dhe specifikave individuale zhvillimore nuk mund të bartin maskën ose mund ta bartin me kufizime të caktuara.

Bazë për këtë vendim është ruajtja e shëndetit të nxënësve, sepse ndjekja e mësimit në shkollë është një nga shtyllat e rritjes dhe zhvillimit të drejtë në të gjithë segmentet, shkruan në kumtesë.

“Njëkohësisht, me bartjen e maskave në shkolla, ruhet shëndeti edhe i atyre që përcjellin dijen, mirëpo edhe rrethi të cilit i kthehen pas mësimit. Në këtë moment, bartja e obliguar e maskave është e nevojshme për fillimin e rregullt të vitit shkollor. Në rast të testit pozitiv, në izolim nuk do të shkojnë fëmijët të cilët kanë bartur maskat”, thanë nga Ministria e Shëndetësisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas

Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË
Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË

Banorët e Mërkotit kanë organizuar të dielën për të tretën herë bllokimin e rrugës rajonale në Peçuricë. Kësaj radhe, siç kanë bërë të ditur, bllokada është zgjatur për një orë, gjë që ka shkaktuar një

In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje
In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje

U hap lajmi: në Njujork ndërroi jetë Fatmir Milo Nimanbegu.Ka qenë e ditur se disa kohë ka vuajtur prej sëmundjesë të rëndë, joshëruese. ​Në vitet pesëdhjeta-gjashtëdhjeta jeta në Kalanë e Ulqinit. Pak

NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR
NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR

Njoftojmë të gjithë gjuetarët dhe qytetarët e Komunës së Ulqinit, se hapja e sezonit të gjuetisë që ishte e paraparë të hapet me datën 07.08.2022 ,pas kërkesës së kryetarit të Komunës së Ulqinit , Omer