Ministria për pakica: NUK PAGUHEN PARAT KËSHILLIT TË SHQIPTARËVE

Për arsye të tejkalimit të afatit ligjor për mbajtjen e Kuvendit zgjedhor Ministria për të drejtat e njeriut dhe pakicave ka ndërprerë pagesën e mjeteve Këshillit nacional të Shqiptarëve në Mal të Zi, është lajmëruar nga qeveria e Malit të Zi.

Në Kuvendin zgjedhor të KNSH-së duhet të jenë 114 persona, por akoma nuk është e sigurt kur do të mbahet. Në te duhet të zgjidhen 14 përfaqësues, të cilët së bashku me të njëjtin numër të liderëve të partive, përfaqësuesve politik të Shqiptarëve në Parlamentin e Malit të Zi dhe me ato që mbajnë funksione në vetëqeverisje lokale do të zgjedhin kryetarin e Këshillit të këtij komuniteti nacional në mandat katërvjeçar.

Që udhëheqësia e ardhshme e këshillit do të përballet me probleme të mëdha financiare në punën e vet vërteton dhe fakti që KNSH-së në konkursin pranveror të Fondit për pakica nuk i kaluan dy projekte të propozuara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Presidentja e Kosovës viziton Malin e Zi: FILLIMISHT NË PODGORICË, PASTAJ NË ULQIN
Presidentja e Kosovës viziton Malin e Zi: FILLIMISHT NË PODGORICË, PASTAJ NË ULQIN

Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani, në fillim të muajit të ardhshëm do të qëndrojë për një vizitë zyrtare dyditore në Mal të Zi, mëson Portali Ul-info. Në ditën e parë të vizitës së saj

Ulqin: NË FUND TË JANARIT SHIJOHET NOTI NË PLAZHIN E VOGËL (Video)
Ulqin: NË FUND TË JANARIT SHIJOHET NOTI NË PLAZHIN E VOGËL (Video)

Sot ishte një ditë e bukur në Ulqin, të cilën qytetarë të shumtë e shfrytëzuan për shëtitje apo punë në Ullishtë. Në të njëjtën kohë, disa vendosën të marrin pjesë në hapjen ceremoniale të një tjetër Festivali

Komuna e Ulqinit: Kryeministri me ministra në vizitë të martën
Komuna e Ulqinit: Kryeministri me ministra në vizitë të martën

Të martën, më 31 janar 2023, komunën e Ulqinit do ta vizitojë delegacion i Qeverisë së Malit të Zi në krye me kryeministrin dr. Dritan Abazoviq. Në delegacion me kryeministrin Abazoviq do të jenë ministri

Përvjetori: GJYSMË SHEKULLI NGA THEMELIMI I QENDRËS NATURISTE NË ADË TË BUNËS
Përvjetori: GJYSMË SHEKULLI NGA THEMELIMI I QENDRËS NATURISTE NË ADË TË BUNËS

Këtë vit bëhet gjysmë shekulli nga fillimi i funksionimit të Qendrës naturiste në Adë të Bunës. Në korrik të vitit 1973 u pritën mysafirët e parë dhe ishin kryesisht gjermanë të sjellë nga agjencia “Miramare”.

Komuna e Ulqinit: PROJEKTI ME VLERË RRETH 20 MILION EURO FILLON NË MES TË SHKURTIT
Komuna e Ulqinit: PROJEKTI ME VLERË RRETH 20 MILION EURO FILLON NË MES TË SHKURTIT

Me rastin e fillimit të realizimit të projektit “Furnizimi me ujë dhe rregullimi i ujërave të zeza në bregdetin e Adriatikut – V, Ulqin”, kryetari i Komunës së Ulqinit Omer Bajraktari me bashkëpunëtorë