Ministria: TË MËRKURËN KONSULTIMET PËR PORTIN E PESHKATARËVE NË KEPIN E GJERANAVE

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave ka ndërmarrë aktivitetet për zhvillimin e konceptit dhe zgjidhjes ideore për ndërtimin e portit të ri të peshkatarëve në Kepin e Gjeranave – Plazhi i Madh (Komuna e Ulqinit) në kuadër të projektit MIDAS 2, dhe për momentin po e bënë vlerësimin e ndikimeve potenciale të portit në pajtim me Ligjin për Vlerësimin e Ndikimit në Mjedisin Jetësor (Gazeta Zyrtare e Malit të Zi, nr. 75/18) dhe me politikat dhe procedurat operative të Bankës Botërore në fushën e mbrojtjes së mjedisit jetësor dhe të shoqërisë.

Projekti i dytë i zhvillimit dhe fuqizimit institucional të bujqësisë në Malin e Zi (MIDAS 2), i cili financohet nga Banka Botërore, ka për qëllim të fuqizojë konkurrueshmërinë e bujqësisë dhe peshkatarisë në Malin e Zi përmes përkrahjes së rritur të organeve shtetërore në procesin e harmonizimit me kërkesat e Bashkimit Evropian. Grupi i synuar përfshinë bujqit dhe peshkatarët lokal, prodhuesit e produkteve bujqësore dhe të peshkatarisë dhe shoqatat që do të kenë dobi nga programi i granteve dhe i fuqizimit të kapaciteteve që ofrohen përmes këtij projekti.

Aktivitetet konkrete të projektit kanë të bëjnë me ndërtimin e portit të ri të peshkatarëve në anën lindore të Kepit të Gjeranave, pranë hyrjes në kanalin Port Milena. Objekti i ri i portit të peshkatarëve është projektuar në mënyrën që baseni dhe skela do të mbrohen nga depërtimi i valëve, derisa, njëkohësisht, infrastruktura e jashtme (valëkëmbësi) nuk do ta pengojë në masë të madhemënyrën e lëvizjes së prurjeve të rërës përgjatë bregut të detit (Plazhi i Madh).

Janë shqyrtuar dy pamje alternative të Portit. Duke marrë parasysh mendimin e palëve të interesuara, alternativa e dëshiruar, e cila shihet në fotografinë e mëposhtme, do të ketë mundësi të pranojë deri në 79 barka (60 barka peshkimi dhe 19 barka për rekreacion), me 12 barka tjera për rekreacion për nevojat e ankorimit sezonal. Në zonën e portit të peshkatarëve do të krijohet sipërfaqja e nevojshme e tokës e cila do të mundësojë qarkullimin dhe manovrimin e lehtë të kamionëve të vegjël, e në te do të jetë salla për përpunimin dhe ftohjen e peshkut, si dhe 60 kabina për peshkatarë.

Në këtë kontekst, Konzorciumi – ROGAN ASSOCIATES S.A. i PASECO SP LTD organizon takimin për tu konsultuar me të gjitha palët e interesuara lidhur me projektin e planifikuar, me synimet kryesore që:

  1. Të informojë opinionin për Projektin
  2. Të prezantojë rezultatet e hulumtimit si pjesë e procesit të analizës e cila do të merret parasysh gjatë hartimit të Vlerësimit të ndikimit në shoqëri dhe mjedisin jetësor
  3. Të grumbullojë informatat kthyese nga të pranishmit lidhur me këto rezultate, si dhe të shqyrtojë të gjitha opsionet dhe t’i ofrojë publikut mundësinë që të japë mendimine tij për Projektin e planifikuar.

Konsultat publike do të mbahen më 9 mars 2022, në Sallën e Madhe të Komunës së Ulqinit, me fillim në ora 11. Më shumë informata për evenimentin mund të merrni duke kontaktuar numrin e telefonit 020 482 270.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

New York: Kryeministri Dritan Abazoviq takohet me diasporën shqiptare
New York: Kryeministri Dritan Abazoviq takohet me diasporën shqiptare

Kryeministri malazez Dritan Abazoviq i cili ndodhet për një vizitë disaditore në Nju Jork, pjesëmarrjen në sesionin e 77-të të Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara (OKB), zhvilloi një sërë

Tenderi në vijim: SË SHPEJTI ASFALTIMI I BULEVARDIT “TEUTA”
Tenderi në vijim: SË SHPEJTI ASFALTIMI I BULEVARDIT “TEUTA”

Menjëherë pas normalizimit të Portalit të Prokurimit Publik, Komuna e Ulqinit shpalli tender për asfaltimin e rrugëve në territorin e kësaj vetëqeverisje lokale. Siç thuhet në ftesë, vlera totale e këtyre

Suela Dibra Kaca: FËMIJËT GJITHNJË E MË SHUMË KANË NEVOJË PËR KËNDET E LOJËRAVE
Suela Dibra Kaca: FËMIJËT GJITHNJË E MË SHUMË KANË NEVOJË PËR KËNDET E LOJËRAVE

Të gjithë i kujtojmë vitet e fëmijërisë dhe ndër kujtimet që nuk i harrojmë asnjëherë janë lojërat me shokët e shoqet dhe aventurat e bukura të asaj moshe. Sot fëmijët tanë përballen me një përvojë tërësisht

Takimi me afaristët turistik: FILLUAN PREGADITJET PËR SEZONIN E ARDHSHËM
Takimi me afaristët turistik: FILLUAN PREGADITJET PËR SEZONIN E ARDHSHËM

Në hotelin Otrant, me inicjativë të Organizatës Turistike të Ulqinit, është organizuar takimi ndërmjetafaristëveturistik të qytetit, udhëheqësisë së Komunës, dhe ndërmarrjes sh.p.k. “Veprimtaritë Komunale”.

TAEKWONDO ULQINI: TETË MEDALJE NGA TURNEU NË SARAJEVË
TAEKWONDO ULQINI: TETË MEDALJE NGA TURNEU NË SARAJEVË

Të shtunën me datë 24.09.2022 në Sarajevë u mbajtë turneu ndërkombëtarë “Hadzici friends” në sportin e Taekwondo-së për të dy disciplinat, Ndeshje dhe Forma. Ky aktivitet i Taekwodo-së mblodhi