Miqunoviq: AUTOSTRADA NË BREGDET, ME URË NË BUNË

AutoputMinistri i dikurshëm i komunikacionit në Qeverinë e Malit të Zi mr Vojisllav Miqunoviq ka thënë që ky shtet duhet të ndërtojë autostradën nëpër bregdet prej Herceg Novit deri në Ulqin.

“Rruga nuk do të shkonte pranë bregut të detit, as lartë në kodra, por në rrënzë të malit nga Herceg Novi, nëpër urë në Verige, pastaj nëpër qytete tjera deri në Ulqin, së bashku me ndërtimin e urës në Bunë”, thotë ish ministri për Portalin e servisit publik.

Ai shpjegon që autostrada bregdetare ka dy përparësi komparative ndaj autostradës për veri. “Këto përparësi janë: autostrada nëpër Begdetin e Malit të Zi është me gjatësi prej 100km, asgjë më shumë, ndërsa përparësia e dytë konkrete janë kushtet klimatike – nuk bjen borë, nuk ka akull, nuk ka shpenzime të mirëmbajtjes dhe që është shumë e rëndësishme, kjo autostradë është e sigurt gjatë gjithë vitit për zhvillimin e komunikacionit”, shtoi Miqunoviq.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…