Mirash Martinoviq: PUSI I SHËN VLADIMIRIT

Në viset pa ujë thash të gjurmohet. Dhe gjurmuesit me dy tela i shikuan vendet: i përdorën lavjerrësit, e afruan fytyrën te toka. Dhe e gjetën ujin… E hapën pusin. E bënë murin në të. Nisi të mbushej me ujë.

I lëshuar vedrat të etuarit.

Njëherë edhe unë e lëshova vedrën, ishin shumë i etur. U gërmuqa në skaj.

E pashë fytyrën time pa sy. Yjet e shuara i pashë, grindjet e mëdha, betejat.
Koha e errët që tokës po i kërcënohej
Edhe qielli i errët.

E pashë engjëllin e Zotit se si po e turbullonte ujin.

Nuk u gërmuqa më. Në kohë e bartja pamjen e mbushur me ngjarje të së ardhmes dhe me mendime ndjellakeqe. Ecja i zbathur dhe lutesha:

O, Zot! Lëshoja një sy këtij vendi!

Më përcillnin yjet, ma ndriçonin rrugën.

Ëndërroja ëndrra përplot shajni dhe ngjarje që do të na pllakosnin.
Lumenj nëntokësor të cilët rridhnin thellësive, në gjumë më shfaqeshin.

Grabitje rivalitete rreth kurorës. Vrasje ndër ta.

Pusit më nuk iu qasa. E ata që kishin shkuar te ai, thoshin se kishin parë fantazma .     

Dikush edhe më tutje
Ujin e turbullonte.

Shenja të cilat qielli i dërgon…
Mbi tokën e Propartnes.

Të vdekurit kërkonin ujë.

Të gjallët iknin.

Edhe sot e quajnë me emrin tim.

Shfaqen fytyrat
E atyre që ishin pasqyruar
në ujin e tij.

Në të janë
Të gjitha etjet tona.

 

31 korrik 20o8

(Përktheu Zenun Rexhepi)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Presidentja e Kosovës viziton Malin e Zi: FILLIMISHT NË PODGORICË, PASTAJ NË ULQIN
Presidentja e Kosovës viziton Malin e Zi: FILLIMISHT NË PODGORICË, PASTAJ NË ULQIN

Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani, në fillim të muajit të ardhshëm do të qëndrojë për një vizitë zyrtare dyditore në Mal të Zi, mëson Portali Ul-info. Në ditën e parë të vizitës së saj

Ulqin: NË FUND TË JANARIT SHIJOHET NOTI NË PLAZHIN E VOGËL (Video)
Ulqin: NË FUND TË JANARIT SHIJOHET NOTI NË PLAZHIN E VOGËL (Video)

Sot ishte një ditë e bukur në Ulqin, të cilën qytetarë të shumtë e shfrytëzuan për shëtitje apo punë në Ullishtë. Në të njëjtën kohë, disa vendosën të marrin pjesë në hapjen ceremoniale të një tjetër Festivali

Komuna e Ulqinit: Kryeministri me ministra në vizitë të martën
Komuna e Ulqinit: Kryeministri me ministra në vizitë të martën

Të martën, më 31 janar 2023, komunën e Ulqinit do ta vizitojë delegacion i Qeverisë së Malit të Zi në krye me kryeministrin dr. Dritan Abazoviq. Në delegacion me kryeministrin Abazoviq do të jenë ministri

Përvjetori: GJYSMË SHEKULLI NGA THEMELIMI I QENDRËS NATURISTE NË ADË TË BUNËS
Përvjetori: GJYSMË SHEKULLI NGA THEMELIMI I QENDRËS NATURISTE NË ADË TË BUNËS

Këtë vit bëhet gjysmë shekulli nga fillimi i funksionimit të Qendrës naturiste në Adë të Bunës. Në korrik të vitit 1973 u pritën mysafirët e parë dhe ishin kryesisht gjermanë të sjellë nga agjencia “Miramare”.

Komuna e Ulqinit: PROJEKTI ME VLERË RRETH 20 MILION EURO FILLON NË MES TË SHKURTIT
Komuna e Ulqinit: PROJEKTI ME VLERË RRETH 20 MILION EURO FILLON NË MES TË SHKURTIT

Me rastin e fillimit të realizimit të projektit “Furnizimi me ujë dhe rregullimi i ujërave të zeza në bregdetin e Adriatikut – V, Ulqin”, kryetari i Komunës së Ulqinit Omer Bajraktari me bashkëpunëtorë