MOGUL: FILLOI AKSIONI I PASTRIMIT TË VALDANOSIT

Mogul, Valdanos“Sot filloi aktiviteti i madhë qytetarë për pastrimin e Valdanosit, çeljen e rrugëve të mbyllura para 35 viteve, dhe krijimin e kushteve për revitalizimin e Ullishtës së Valdanosit!”, deklaroi drejtori ekzekutiv i Monitoring grupit Ulqin (MOGUL) Xhemal Peroviq.

Me shpenzim të Drejtorisë për punë publike tetë punëtorë të pastrimit në gjashtë muajt e ardhshëm do të pastrojnë rrugët, ndërsa në mënyrë më intensive gjatë fundjavave, sidomos prej fillimit të marsit, do të ju ndihmojnë pronarët e Ullishtës dhe qytetarët e Ulqinit.

Gati e gjitha kjo hapësirë është mbuluar nga shkurret, të cilat madje kalojnë lartësinë e ullinjve!? “Atje as dhia nuk mund kaloi, e jo më njerëzit. Kjo është diçka më e shëmtuar që mund të shihet”, tha Kryetari i Shoqatës për kthimin e Ullishtës në Valdanos Luka-Batko Gjakonoviq. Ai tha që revitalizimi i ullishtës është detyrim ndaj paraardhësve tanë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulqin 2022/23: PROGRAMI I MANIFESTIMIT „SWEET DECEMBER“
Ulqin 2022/23: PROGRAMI I MANIFESTIMIT „SWEET DECEMBER“

Në Ulqin nga data 15 dhjetor deri më 10 janar organizohet manifestimi “Sweet December”. Emrat e tingullit muzikor, si në gjuhën shqipe ashtu edhe në gjuhën malazeze -, Ledri Vula, Klajdi, Alban Skenderaj,

Prim.Dr.Gani Karamanaga: Disa fakte nga historia e shërbimit shëndetësor në Anë të Malit dhe Krajë
Prim.Dr.Gani Karamanaga: Disa fakte nga historia e shërbimit shëndetësor në Anë të Malit dhe Krajë

Stacioni Shëndetësor  në Katërkollë  Ambulanca e parë në vitin 1949  Në Katërkollë për nevojat e shërbimit shëndetësor dhe të mbrojtjes shëndetësore të popullatës, në vitin 1949 është ndërtuar Ambulanca

CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të premten, më 9 dhjetor, në periudhën prej orës 8 deri në 15,00, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: Pistulla,

Tirana – Kryeqyteti Evropian i Rinisë: BAJRAKTARI FOLI NË CEREMONINË PËRMBYLLËSE
Tirana – Kryeqyteti Evropian i Rinisë: BAJRAKTARI FOLI NË CEREMONINË PËRMBYLLËSE

Kryeqiteti i Shqipërisë, Tirana, këtë vitë ishte “Kryeqyteti Evropian i Rinisë”. Sot u mbajt ceremonia përmbyllëse në Pallatin e kongreseve në Tiranë ku ishin zyrtarët e lartë dhe diplomatë ndërkombëtar.

Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI
Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI

NP “Qendra për Kulturë – Ulqin” nis ciklin e mbrëmjeve me temë letrare, historike, kulturore, sociale… Këtë cikël e kemi titulluar ODA, meqë tubon dashamirë në një vend dhe u jep