MOGUL: JANË NGRITUR PADITË PENALE

“MogUL me përkrahjen e Aleancës qytetare, ka ngritur padi penale kundër punonjësve të policisë, si edhe ndaj punonjësve të KHT „Riviera e Ulqinit“ të cilët me datën 15 qershor 2013, në rrugën publike regjionale (Rruga regjionale Ulqin-Adë R 17, e shënuar si parcela kadastrale numër 1405 Rrugët publike, nr. 110 Shtoj i epërm, si pronë e shtetit – të mirat detare) kanë penguar dhe ndaluar kalimin e qytetarëve të mbledhur. Padija penale është dërguar me 26 qershor tek Prokurori themelor shtetëror në Ulqin, dhe e njëjta është dërguar dhe Ministrisë së drejtësisë, Prokurorit të lart të shtetit, Ministrisë së punëve të brendshme, drejtorit të Drejtorisë së policisë. Ombudspersonit, departamentit për kontroll të brendshme të punës së policisë dhe Këshillit për kontroll qytetare të punës së policisë.

Punonjësit e policisë atë ditë, jo vetëm që nuk kanë kryer detyrën dhe obligimin e vet në bazë të së cilës duhet ti mundësonin qytetarëve të realizojnë të drejtat e veta për lirinë e lëvizjes, por, ato bënë të kundërtën, i asistuan punëtorëve të KHT “Riviera e Ulqinit” në ndalimin e lëvizjes të një grupi të qytetarëve në rrugën publike. Në këtë mënyrë ato në mënyrë të drejtpërdrejt kanë marrë pjesë në shkeljen e Të Drejtës kushtetuese dhe kanë kryer vepër penale sepse në mënyrë të paligjshme kanë shfrytëzuar pozicionin zyrtar.

Në rastin konkret apelojmë në institucionet kompetente, të cilët i kemi lajmëruar në mënyrë direkte për Padinë, që të reagojnë në mënyrë të ligjshme dhe në pajtim me ligjin të dënojnë shkelësit dhe ato që dhanë vendim që të kryhet kjo vepër penale”, thuhet në fund të kumtesës së MogUL.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

TAEKWONDO ULQINI: TETË MEDALJE NGA TURNEU NË SARAJEVË

Të shtunën me datë 24.09.2022 në Sarajevë u mbajtë turneu ndërkombëtarë “Hadzici friends” në sportin e Taekwondo-së për të dy disciplinat, Ndeshje dhe Forma. Ky aktivitet i Taekwodo-së mblodhi 480 sportist, 41 ekipe nga 5

TAEKWONDO ULQINI: TETË MEDALJE NGA TURNEU NË SARAJEVË
TAEKWONDO ULQINI: TETË MEDALJE NGA TURNEU NË SARAJEVË

Të shtunën me datë 24.09.2022 në Sarajevë u mbajtë turneu ndërkombëtarë “Hadzici friends” në sportin e Taekwondo-së për të dy disciplinat, Ndeshje dhe Forma. Ky aktivitet i Taekwodo-së mblodhi

Harasani: KRYEMINISTRI ABAZOVIQ MAHNITI TË PRANISHMIT NË KOMBET E BASHKUARA DHE NA BËRI KRENAR
Harasani: KRYEMINISTRI ABAZOVIQ MAHNITI TË PRANISHMIT NË KOMBET E BASHKUARA DHE NA BËRI KRENAR

Zëvendës Sekretari i Përgjithshëm i Qeverisë së Malit të Zi, mr Ilir Harasani, i cili është pjesë e delegacionit shtetëror që ndodhet për vizitë zyrtare në SHBA dhe në Asamblenë e Përgjithshme të Kombeve

Organizata turistike: NË ULQIN MBI KATËR MIJË TURISTË, POTHUAJSE TË GJITHË TË HUAJ
Organizata turistike: NË ULQIN MBI KATËR MIJË TURISTË, POTHUAJSE TË GJITHË TË HUAJ

Këto ditë në rivierën e Ulqinit po qëndrojnë 4.139 mysafirë, njoftuan nga Organizata Turistike. Numri më i madh i turistëve pushon në akomodime private, 2,923, 1.137 në hotele, ndërsa 79 të ftuar në kampe

Hotel “Mediteran”: SHITJA E INVENTARIT – SHUMË E VOLITSHME
Hotel “Mediteran”: SHITJA E INVENTARIT – SHUMË E VOLITSHME

Duke filluar nga 999 euro për çelës – Ti merr gjithçka brenda. +382 69 154180 Hotel Mediteran Ulcinj – Ulqin https://www.facebook.com/photo?fbid=5362660407189709&set=pcb.5362662537189496

Komuna: PUNËTORIA KREATIVE ME RASTIN E DITËS SË SHTETIT EKOLOGJIK
Komuna: PUNËTORIA KREATIVE ME RASTIN E DITËS SË SHTETIT EKOLOGJIK

Me rastin e shënimit të 31-vjetorit të shpalljes së Malit të Zi shtet ekologjik, në organizim të Sekretariatit për Bujqësi, Zhvillim Rural dhe Ekologji, të marten në hapsirat e Komunës së Ulqinit është