Monstat: INDEKSI I VITALITETIT NË ULQIN ËSHTË 0,99 PËR QIND

Ilustrim, Buxheti, Budzet, Novac, Paratë, Euro, Grafikon, GrafikuSipas të dhënave të Entit Shtetëror për Statistikë – Monstat, gjatë vitit të kaluar në territorin e komunës së Ulqinit më shumë persona vdiqën se sa lindën.

Gjatë vitit 2019, në këtë komunë lindën 216, ndërsa vdiqën 219 persona.

Kjo do të thotë se indeksi i vitalitetit në Ulqin është 0,99 për qind, e sipas këtij kriter kjo komunë është në vendin e 8 në Mal të Zi.

Po ashtu thuhet se vitin e kaluar në Ulqin u bënë 122 kurorëzime martesore, gjersa në të njëjtën periudhë kishte 17 divorce.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…