Monstat: NË RRITJE PAGAT, PUNËSIMI DHE NUMRI I TURISTËVE

EuroSipas rezultateve të publikuara sot të Entit shtetëror për statistikë – Monstat, në korrik në Ulqin është rritur punësimi dhe pagat.

Kështu në muajin e shtatë të këtij viti zyrtarisht ishin të punësuar 5477 persona, apo 208 më shumë se në korrik.

Të dhënat po ashtu tregojnë që paga mesatare në Ulqin në korrik ishte për 13 euro më e lartë se në qershor, gjegjësisht, ajo ishte 338 euro. por, pagat në Ulqin vazhdojnë të jenë më të ulëta në Mal të Zi.

Nga buletini i Monstat-it është evidente në gjysmën e parë të këtij viti në rivierën e Ulqinit janë realizuar 144 086 fjetje apo një për qind më shumë se në të njëjtën periudhë vitin e kaluar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…