Monstat: NË ULQIN MË SHUMË NJERËZ JETOJNË NË AMVISËRI

Ulqin, UlcinjNë territorin e komunës së Ulqinit jetojnë 5440 amvisëri, ndërsa numri mesatar i njerëzve që përbëjnë një amvisëri është 3.7, është lajmëruar nga Enti shtetërorë për statistikë – Monstat.

Siç theksohet, kjo është diçka më shumë se mesatarja në Mal të Zi, sepse në këtë shtet 3.2 njerëz jetojnë mesatarisht në një amvisëri.

Nga ky institucion thanë dhe që vjetërsia mesatare e njerëzve që jetojnë në Ulqin është 37,8 vjet: tek meshkujt është vjetërsia mesatare 37, ndërsa tek femrat 38,5 vjet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…

Ulqin: KRYEMINISTRI I KOSOVËS URON NIMANBEGUN

“Ulqini ka zgjedhur mbrëmë një kryetar të ri për ta drejtuar e përshpejtuar komunën kah rruga e përparimit qytetar e kombëtar dhe zhvillimit ekonomik e shoqëror. Kryetari i ri, z. Nimanbegu më parë ka qenë