Monstat: VETËM NJË E TRETA E TË PUNËSUARVE NË ULQIN JANË FEMRA

Carsija, Ulqin, Ulcinj, Kalldrami, Kaldrma,Sipas të dhënave zyrtare të Entit shtetëror për statistikë, në tetë muajt e parë të këtij viti në Ulqin mesatarisht ishin të punësuar 4721 persona. Kjo është pak më shumë se në të njëjtën periudhë vitin e kaluar (4650).

Kjo po ashtu do të thotë që në këtë komunë punojnë rreth 75 për qind të popullsisë aktive.

Vetëm një e treta e të punësuarve janë femra.

Numri më i madh i Ulqinakëve punojnë në turizëm dhe hoteleri (rreth 17 për qind), si dhe në tregti me shumicë dhe pakicë (rreth 14 për qind).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…

Ulqin: Kumtesë mbi aktivitetin e Komunës

Shërbimi i Mbrojtjes dhe Shpëtimit të Komunës së Ulqinit niset në ndihmë në qytetin e Shkodrës. Pas zjarrit që ka kapluar një lagje në Shkodër dhe me kërkesë të Kryetarit të Bashkësisë Shkodër z.Benet Beci