MONUMENTET E MBROJTURA KULTURORE NË ULQIN

Trashëgiminë kulturore të kësaj zone në radhë të parë e përfaqësojnë të mirat kulturore të palëvizshme (monumentet e mbrojtura kulturore). Në zonën e komunës së Ulqinit, në pajtim me Ligjin për mbrojtjen e munumenteve kulturore të MZ, janë regjistruar 10 monumente të palëvizshme kulturore, dhe atë  pesë objekte sakrale(fetare), dy objekte profanë (laike), dy zona urbane nga të cilat njëra është e braktisur dhe një lokalitet arkeologjik.

Dy monumente kulturore – monumente kulturore janë vendosur në kategorinë e parë, një në të dytën dhe shtatë në kategorinë e tretë.

Kategoria I

  1. Qyteti i vjetët (Kalaja) e Ulqinit
  2. Qyteti mesjetar Shas

Kategoria II

  1. Kisha – Xhamia, e ndërtuar në shekullin XVI si kishë, pastaj si xhami, e sot është në këtë objekt muzeu arkeologjik i Ulqinit.

Kategoria III

  1. Kisha e Shën Nikollës
  2.  Sahat kulla
  3. Xhamia e Pashës
  4. Shtëpia e Pashës
  5. Xhamia qendrore “Namazgjah”
  6. Kruç – lokalitet arkeologjik
  7. Kisha e Shën Nikollës, poshtë Malit të bardhë

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Gjeka Nënave të Srebrenicës: JU JENI EDHE NËNAT TONA
Gjeka Nënave të Srebrenicës: JU JENI EDHE NËNAT TONA

Ministri për drejtat e njeriut dhe pakicave në Qeverinë e Malit të Zi Fatmir Gjeka dhe perfaqësuesi i Aleancës Qytetare Milan Radoviq dhuruan sot një

Ulqin: PREZANTOHET PLANI LOKAL PËR PUNËSUESHMËRINË E TË RINJËVE TË KOMUNËS SË ULQINIT
Ulqin: PREZANTOHET PLANI LOKAL PËR PUNËSUESHMËRINË E TË RINJËVE TË KOMUNËS SË ULQINIT

  Sot, para zyrtarëve të Vetëqeverisjes Lokale, institucioneve publike dhe aktorëve të tjerë vendorë, prezantuam dokumentin PLANI LOKAL PËR PUNËSUESHMËRINË E TË RINJVE. Ky plan

Të premten: TRIBUNË ISLAME DHE PROMOVIM I LIBRIT
Të premten: TRIBUNË ISLAME DHE PROMOVIM I LIBRIT

Mexhlisi i Bashkësisë Islame Ulqin në bashkëpunim me organizatën Horizonti – Qendra për mirëkuptin ndërkulturorë Ju fton të merrni pjesë në Tribunë Islame dhe promovim

Gjekë Gjonaj: Husein Bato Dukaj, la pas një vepër që kapërcen shumë jetë
Gjekë Gjonaj: Husein Bato Dukaj, la pas një vepër që kapërcen shumë jetë

U bënë shtatë vjet  nga vdekja e parakohshme,   në moshën 56 vjeçare,  të Husein Bato Dukaj, regjisorit të parë të shkolluar  në Mal të Zi,

Jashtëzakonisht ngrohtë edhe në ditët në vijim: DJE NE ULQIN REKORD – 37.7 GRADË
Jashtëzakonisht ngrohtë edhe në ditët në vijim: DJE NE ULQIN REKORD – 37.7 GRADË

Për shkak të valës tropikale dhe temperaturave jashtëzakonisht të larta, alarmi meteorologjik portokalli është në fuqi dhe në ditët në vijim do të jetë shumë