MPB e MZ: SË SHPEJTI MARRËVESHJA PËR KUFIRIN ME KOSOVËN DHE BdheH

GetImageMinistritë e punëve të brendshme të Kosovës dhe Bosnjës dhe Hercegovinës janë të gatshëm që me Malin e Zi sa më parë të nënshkruajnë Kontratat për kufirin shtetëror, bien dakord ministrat Bajram Rexhepi, Fahrudin Radonçiq dhe Rashko Konjeviq.

“Është theksuar gatishmëria e dyanshme që sa më parë të nënshkruhet Kontrata për kufirin shtetëror, si dhe nisja e aktiviteteve në nënshkrimin e Marrëveshjes për bashkëpunim policor në mes dy vendeve”, është lajmëruar nga MPB.

Konjeviq e njoftoi Rexhepin me iniciativën lidhur me vendosjen e qendrës regjionale për parandalimin dhe shuarjen e zjarrit, selia e së cilës do të ishte në Podgoricë.

Kjo, siç është lajmëruar nga MPB, është përkrahur nga ministri Rexhepi dhe ka treguar për dobinë të cilën do ta kishin të gjithë shtetet e regjionit.

Gatishmëria për nënshkrimin e Kontratës për kufirin shtetëror është treguar dhe në marrëveshjen bilateral të Konjeviqit dhe ministrit të sigurisë së Bosnjës dhe Hercegovinës Fahrudin Radonçiq.

“Ministrët folën dhe për sfidat në parandalimin e kalimeve ilegale të kufirit, që është një nga masat që Mali I Zi duhet të plotësoi sipas Planit të veprimit për kapitullit 24”, theksojnë në MPB.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Komuna: SOT FILLON ASFALTIMI I RRUGËVE TË GËRMUARA
Komuna: SOT FILLON ASFALTIMI I RRUGËVE TË GËRMUARA

  Komuna e Ulqinit njoftoi se të premten do të fillojë asfaltimi i rrugëve të gërmuara, i cili do të zgjasë disa ditë. Vetëqeverisja lokale u ka kërkuar falje qytetarëve që kanë vuajtur nga kjo situatë,

CEDIS: TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të premten, më 24 qershor, në periudhën prej orës 08 deri në 14,30, pa energji elektrike do të jetë pjesa e Qytetit përballë

Komuna: BEQIR SELLA KANDIDAT PËR ZËVENDËSKRYETAR
Komuna: BEQIR SELLA KANDIDAT PËR ZËVENDËSKRYETAR

  Zyrtari i lartë i Partisë Demokratike, Beqir Sella, është kandidat për nënkryetar të Komunës së Ulqinit, mëson Portali Ul-info. Ai është deputet i asaj partie në Kuvendin komunal dhe kryen edhe

Forca: Sabri Salaj kandidat për nënkryetar të Komunës së Ulqinit
Forca: Sabri Salaj kandidat për nënkryetar të Komunës së Ulqinit

Në mbledhjen e KQ të Forcës së Re Demokratike të mbajtur me 22.06.2022, z. Sabri Salaj, nënkryetar i partisë është votuar njëzëri kandidat për nënkryetar i Komunës së Ulqinit.   Sabri Salaj ka lindur

Deti jonë: RRETH 50 LLOJE PESHKAQENË NE ADRIATIK, VETËM DISA TË RREZIKSHËM
Deti jonë: RRETH 50 LLOJE PESHKAQENË NE ADRIATIK, VETËM DISA TË RREZIKSHËM

Dr Niksha Glaviq nga Instituti për Detin dhe Bregdetin e Universitetit të Dubrovnikut tha se peshkaqenë gjithmonë ka në Adriatik, vetëm se të shohësh kaq afër bregut është e rrallë dhe shkakton emocion