Mungesa gjithnjë e më e shpeshtë e ujit: ULQINI PO HUMB BETEJEN PËR TURISTË NË FUSHËN E VET

“Të gjitha burimet e ujit që i kemi në dispozicion punojnë me kapacitete të plota, por e gjitha kjo nuk jep shtypje të mjaftueshme në sistem“, deklaroi drejtori i Ndërmarrjes publike ‘Ujësjellës dhe kanalizime’ Fehim Avdiu.

Ai për medie lokale tha që kanë menduar që situata me furnizim të ujit këtë vit do të jetë më e mirë, gjegjësisht që do të shfrytëzohet uji nga ujësjellësi regjional.”Por, në mbledhjen që u mbajti këtë fundjavë nuk është arritur marrëveshja për pagesën e borxhit, kështu që ne duhet të mbështetemi në burimet tona të cilat nuk janë të mjaftueshme për mbulimin e nevojave të turistëve dhe vendasve“, shtoi ai.

Sipas informatave tona, borxhi ndaj Ujësjellësit regjional është diçka më shumë se njëqind mijë euro dhe nga kjo ndërmarrje do të pranonin që ta lëshojnë ujin për Ulqin nëse do të paguheshe të paktën gjysma e kësaj shume. Në NP „Ujësjellës dhe kanalizime“ mendojnë që problemi do zgjidheshe shumë lehtë sikur komuna e Ulqinit të paguante të paktën një pjesë të borxhit që ka ndaj kësaj ndërmarrjeje, i cili është rreth 900 mijë euro.

Vendasit, sidomos ato në zonat më të larta, janë të hidhëruar me situatën e tillë. „Mysafirët na ikin sepse me ditë më shumë nuk kemi sesa kemi ujë“, thanë ato për portalin tonë.

Pra, derisa besohet që nga 10 gushti do të niset një valë e madhe e mysafirëve kah riviera e Ulqinit, e vetmja gjë e sigurt është që probleme me ujë do të ketë gjithnjë e më shumë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CEDIS: TË HËNËN DHE TË MARTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË HËNËN DHE TË MARTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të hënën dhe të marten, më 27 dhe 28 qershor, në periudhën, pa energji elektrike do të jenë vendbanimet e mëposhtme: të hënën,

Të hënën vazhdimi i mbledhjes të KK: NË REND TË DITËS EDHE ZGJEDHJA E NËNKRYETARËVE
Të hënën vazhdimi i mbledhjes të KK: NË REND TË DITËS EDHE ZGJEDHJA E NËNKRYETARËVE

Kryetari i Kuvendit të Komunës së Ulqinit Ardian Mavriq caktoi për të hënën, datë 27.06.2022., me fillim nga ora 11:00, vazhdimin e mbledhjes së Dytë të seancës së parë të rregullt të Kuvendit të Komunës

Zëri: Shkolla e parë shqipe u hap më 1258 në Ulqin
Zëri: Shkolla e parë shqipe u hap më 1258 në Ulqin

Shkolla shqipe ka një traditë të gjatë. Nga hulumtimet e deritashme që kanë gjetur dhe publikuar studiuesit dhe gjuhës shqipe, shkollës shqipe dhe historisë së shqiptarëve vërtetohet se shkollat shqipe

Fakulteti në Ulqin: REGJISTRIMI I GJENERATËS SË RE TË STUDENTËVE PËR VITIN AKADEMIK 2022/23
Fakulteti në Ulqin: REGJISTRIMI I GJENERATËS SË RE TË STUDENTËVE PËR VITIN AKADEMIK 2022/23

Fakulteti i Studimeve të Biznesit Mesdhetar në Ulqin bëri të ditur se janë në vazhdim regjistrimet në studimet themelore akademike për vitin 2022/23. Siç thuhet, të gjitha informacionet mund të merren

Komuna: SOT FILLON ASFALTIMI I RRUGËVE TË GËRMUARA
Komuna: SOT FILLON ASFALTIMI I RRUGËVE TË GËRMUARA

  Komuna e Ulqinit njoftoi se të premten do të fillojë asfaltimi i rrugëve të gërmuara, i cili do të zgjasë disa ditë. Vetëqeverisja lokale u ka kërkuar falje qytetarëve që kanë vuajtur nga kjo situatë,