Mustafa Canka: JO SHPIMIT TË ADRIATIKUT!

Mustafa CankaIsha, jam dhe GJITHMONË do të jem kundër shpimit eksploatues të detit tonë!

Kjo është një ndërmarrje e pamend dhe vetëvrasëse e cila, besoj s’ka nevojë më kujt t’i provohet, lë shkretëtirë në det dhe bregdet. Dhe rrezikon mbijetesën tonë në këtë hapësirë!

Ashtu siç të gjithëve në breg i dëshiroj dashuri dhe paqe, të njëjtën ja dëshiroj çdo krijese në Adriatikun tonë, në përrenj, lumenj, liqene, detra dhe oqeane të këtij universi.

Eh, si e madhërojnë peshqit me gjuhët e tyre Krijuesin më të Bukur, po deti me valët e tija!

Mësimi i parë të cilin e mësova nga deti është: jepja, njeri, çdokujt të drejtën dhe paqen e tij!

Dhe zhytu, more i pafat, dhe zbulo atë guacë, atë perlë. Në thelb, zhytu në vetvete dhe gjeje shpirtin tënd. Kjo është pasuria më e madhe!

Në të kundërt, do të kesh shqetësime të përjetshme! Dhe do të shpohesh! Nga të gjitha anët!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Klan Kosova: MYSAFIR MUNIB ABAZI – SI E KALOI ULQINI SEZONIN VEROR

Abazoviq: FILLON KTHIMI I PRONAVE QYTETARËVE TË ULQINIT NË VALDANOS

TV Ul-info: GJELOSH GJOKAJ – “BABAI” I GRAFIKËS MODERNE

Të dielën në Katërkollë: MBRËMJE PËRKUJTIMORE KUSHTUAR DRITAN KURTIT
Të dielën në Katërkollë: MBRËMJE PËRKUJTIMORE KUSHTUAR DRITAN KURTIT

Me rastin e njëvjetorit të vdekjes së kryetarit të saj Dritan Kurti, Shoqata “Ora” do të organizojë mbrëmjen përkujtimore “Një vit pa Dritanin”. Në kuadër të mbrëmjes përkujtimore do të shfaqet filmi dokumentar

Bajraktari: VALDANOSI IU KTHYE QYTETARËVE, DUHET EDHE ULQININ!
Bajraktari: VALDANOSI IU KTHYE QYTETARËVE, DUHET EDHE ULQININ!

“Me kënaqësi dhe lumturi hyj në Valdanos”, deklaroi kryetari i Këshillit Komunal të Lëvizjes Qytetare URA Omer Bajraktari. Ai tha që padrejtësia shumëdekadëshe më në fund po përmirësohet. “Si

BIRN: KRIPORJA ËSHTË ENDE NJË THESAR I ULQINIT
BIRN: KRIPORJA ËSHTË ENDE NJË THESAR I ULQINIT

I rrethuar nga fabrika dhe magazina të braktisura, gazetari i Ulqinit Mustafa Canka diskuton për zogjtë me një çift të moshuar gjerman në kriporet dikur të famshme të këtij qyteti bregdetar malazez. Me

Komuna e Ulqinit: TË DIELËN NË RANË FUSHATA “ULtra Green”
Komuna e Ulqinit: TË DIELËN NË RANË FUSHATA “ULtra Green”

Në kuadër të fushatës ULtra Green, të dielën, më 24 tetor 2021, në periudhën nga ora 11:00-15:00, në Ranë do të organizohet prezantimi i aktivitetet dhe shpërndarja e broshurave. Në orën 13:00, gazetarëve

Shkarkimet dhe emërimet në Drejtorinë e të Ardhurave dhe Doganave: PAS ULQINAKUT VJEN ULQINAKJA
Shkarkimet dhe emërimet në Drejtorinë e të Ardhurave dhe Doganave: PAS ULQINAKUT VJEN ULQINAKJA

Qeveria e Malit të Zi në mbledhjen e djeshme elektronike ka shkarkuar nga detyra ushtruesin e detyrës së drejtorit të Drejtorisë së të Ardhurave dhe Doganave, Mr. Aleksandar Damjanoviq. Ai gjatë gjashtë