Muzat e Alpeve 2013: ÇMIMI “TEUTA” PËR BRKOVIQIN

Në Komunën e Pejës, gjegjësisht në Rugovë, të marten mbaroi edicioni i parë i Manifestimit Rajonal të Shkrimtarëve ”Muzat e Alpeve 2013” me shkrimtarë nga Kosova, Mali i Zi dhe Shqipëria.

Fituesi i parë i çmimit letrar “Teuta” është poeti dhe shkrimtari i mirënjohur malazez Jevrem Brkoviq.

Më këtë rast laureati dhe shkrimtarët u pritën në takim pune nga Kryetari i Komunës së Pejës Ali Berisha me bashkëpunëtor.

Manifestimi u mbajt në organizim të Shoqatës Rajonale të Shkrimtarëve “Teuta” dhe në mbështetje të MKRS, Komunës së Pejës dhe asaj të Deçanit.

 

NALIK ILIRSKOM RATNIKU / Jevrem Brković, na vijest o smrti pobratima Ali Podrimje

                                                         / Jevrem Brkoviq, në lajmin për vdekjen e Ali Podrimjes

Nalik ilirskom ratniku

Nosio si koplje al ne da ubijaš

Već da pišeš pjesme

 

Svaka tvoja pjesma je duboka rana

Ispisana Kopljem

Po sopstvenom srcu

I dukađinskoj zemlji

 

Jednom si mi rekao

Udarajući me snažno po grudima

Mi smo stari ratnici

 

Te riječi si izrekao u jutro 19. jula 2011.

Ispred Narodnog pozorišta u Prištini

Prije nego smo krenuli za Dečane

 

Da posjetimo grob

Pjesnika Radovana Zogovića

 

Bio si tog jutra nalik

Onom dječaku iz Ali – Binaka

Koji je pretvarao tugu u radost

Strnjiku u cvijet

 

Vječni dječače

Na kraju

Otišao si u Crnu šumu

 

Da

Iz nje doneseš sunce

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT
Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT

Ministria e Ekologjisë, Planifikimit Hapësinor dhe Urbanizmit njoftoi se deri në fund të këtij viti do të miratohet ligji i ri për menaxhimin e mbeturinave. Siç ka thënë sot në Ulqin, Dushan Bugarin, zyrtar

Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”
Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”

Qendra për Kulturë njoftoi se të martën, më 5 korrik, do të shënohet zyrtarisht fillimi i “Skenës Verore – Ulqin 2022”. Hapja e këtij festivali është planifikuar në Molen e Madhe, nën bedenet e Kalasë,

Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI
Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI

Toka e Kriporës së Ulqinit, gati 15 milionë metra katrorë, është e regjistruar këtë javë në kadastër si pronë e shtetit të Malit të Zi, shkruan “Dan”. Administratori i falimentimit të Kriporës, Zharko

OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT
OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT

Në ditën e parë të korrikut të këtij viti në rivierën e Ulqinit pushojnë 15.097 mysafirë, është kumtuar ngaOrganizata Turistike. Siç thuhet, më shumë se një e treta të tyre janë në hotele, gjëgjësisht

Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE
Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE

Nënkryetari i Komunës së Ulqinit Beqir Sella tha që administrata e re është dhe do të jetë në mbështetje të të rinjve dhe projekteve me fokus të rinjtë.   Sipas fjalëve të tij, Komuna e Ulqinit do