MZ – KOSOVA: U NËNSHKRUA MARRËVESHJA PËR PENSIONE

predrag boskovicMarrëveshja për pranimin e periudhës së sigurimit për arritjen e të drejtës në pension në mes Malit të Zi dhe Kosovës, e cili sot është nënshkruar në Podgoricë, do ti mundësoj shtetasve të tyre që këtë të drejtë ta gëzojnë, raporton agjencia Mina business.

Ministri i punës dhe kujdesit social në Mal të Zi, Predrag Boshkoviq, ka deklaruar që numër i konsiderueshëm i shtetasve malazez të cilët punonin në Kosovë dhe anasjelltas në periudhën e kaluar nuk kishte mundësi që, për arsye të mos ekzistencës së marrëveshjes, të realizojnë të drejtën në pension.

Ai nuk ka mundur të deklaroj për cilin numër bëhet fjalë, sepse nuk i ka të dhënat e sakta.

Ministri i punës dhe kujdesit social, Nenad Raçiq,ka theksuar që përfaqësuesit e qeverive të dy vendeve kanë arritur që në periudhë të shkurtër, nga marrëveshja teknike, të bëjnë marrëveshje dhe bazë të mirë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI
Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI

NP “Qendra për Kulturë – Ulqin” nis ciklin e mbrëmjeve me temë letrare, historike, kulturore, sociale… Këtë cikël e kemi titulluar ODA, meqë tubon dashamirë në një vend dhe u jep

Në fund të vitit: NË ULQIN LEDRI VULA, ALBAN SKENDERAJ, S.QETKOVIQ…
Në fund të vitit: NË ULQIN LEDRI VULA, ALBAN SKENDERAJ, S.QETKOVIQ…

Javët e fundit të këtij viti do t’i kalojmë në një atmosferë festive, me pije, ushqim, e mbi të gjitha muzikë të mire. Në skenën e “Sweet December” me 24 dhjetor do të ngjiten: Accoustic

CEDIS: EDHE TË ENJTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: EDHE TË ENJTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të enjten, më 8 dhjetor, në periudhën prej orës 8 deri në 15,00, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: Pistulla,

Prezantohet programi Sweet December: MUND TË TËRHEQIM TURISTËT NGA I GJITHË RAJONI
Prezantohet programi Sweet December: MUND TË TËRHEQIM TURISTËT NGA I GJITHË RAJONI

“Besojmë se kemi eventin më të bukur që do ta ringjallë Ulqinin në këtë periudhë, me të cilin mund të tërheqim mysafirë nga i gjithë rajoni”, tha të mërkurën në prezantimin e programit të eventit “Sweet

Me mbështetjen e diasporës: HAPET FURRA E BUKËS NË OSTROS
Me mbështetjen e diasporës: HAPET FURRA E BUKËS NË OSTROS

Shoqata “Kraja”, e cila vepron në SHBA dhe ka filialin e saj në vendlindje, ka realizuar projektin e fundit – furrën e bukës në Ostros, transmeton Barinfo. Vitet e fundit kjo zonë nuk kishte furrë buke,