MZP për grevën e punëtorëve: SJELLJE E TURPSHME E KOMUNËS

dritanUlcinjNë redaksinë tonë ka mbërritur kumtesa e Këshillit komunal të Malit të Zi Pozitiv në Ulqin në lidhje me grevën e të punësuarve në Qendër për kulturë të cilën e përcjellim integralisht.

Vitet e fundit situata në institucionet e kulturës të qytetit të Ulqinit është jashtëzakonisht e komplikuar. Qyteti me histori të tillë dhe trashëgimin kulturore nuk e meriton këtë gjë. Kulmi i marrëdhënies ndaj kulturës pasqyrohet me grevën e urisë të cilën punëtorët e pafuqishëm të kulturës e kanë iniciuar ditë më parë, për herë të parë në histori të këtij qyteti. Që drama të jetë akoma më e madhe, shumica e grevisteve janë gra, nëna të cilat në këtë mënyrë luftojnë për ekzistencën e fëmijëve të tyre.

Marrëdhënie të turpshme ka treguar administrata lokale e cila i bind që nuk ka para për pagesën e pagave të tyre. Është e saktë që parat janë problemi më i madh në këtë moment, por askush nuk mund ta neglizhoj faktin që këto para atyre iu janë premtuar disa herë, që punëtorët janë të tradhtuar dhe që me këtë është treguar marrëdhënie hipokrite dhe e padrejtë ndaj këtyre punëtorëve në krahasim me ato që po ashtu punojnë në administratën lokale.

Kjo situatë duhet të zgjidhet që sot! Parat duhet të gjenden sepse nuk bëhet fjalë për shuma enorme. Si është e mundur që ka para për asfaltime parazgjedhore të cilat janë në vijim, e nuk ka për punëtorë?! A është e mundur që votat janë më të rëndësishme se jeta e dikujt dhe ekzistenca e fëmijëve të dikujt?! Po ashtu, parat që janë parashikuar për pritjen e Vitit të ri jashtë, mund të ricaktohen për këtë problem dhe ti ndahen punëtorëve, para se, mos e dashtë Zoti, të jetë vonë. E sigurisht ekzistojnë dhe zgjidhje tjera.

Në fund, qeverisja lokale në krye me kryetarin e komunës është e detyruar të gjej zgjidhje për atë çfarë premtuan. Në të kundërt, është morale të jepet dorëheqja së bashku me drejtorin e Qendrës për kulturë. Tingëllon paradoksale, por atyre ndoshta kjo situatë edhe i konvenon, sepse pikërisht ajo është e „mirëseardhur“ në mënyrë që të largohet vëmendja nga problemet tjera të cilat ato dëshirojnë ti harrojnë, siç janë Valdanosi, Të Mirat detare…

Si do që të jetë, kjo që ndodh është provë që po fundosemi ekonomikisht dhe moralisht, e kësaj duhet disi ti japim fund. Politika nuk duhet të ekzistoj për shkak të karrigeve, por për shkak të njerëzve, por siç duket këtë në Ulqin pak kush e kupton, përfundohet në kumtesën e Këshillit komunal të Malit të Zi Pozitiv në Ulqin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Komuna: NËNSHKRUHET KONTRATA PËR RIKONSTRUKSIONIN – ASFALTIMIN E BULEVARDIT TEUTA DHE RRUGËS “28 DHJETORI”
Komuna: NËNSHKRUHET KONTRATA PËR RIKONSTRUKSIONIN – ASFALTIMIN E BULEVARDIT TEUTA DHE RRUGËS “28 DHJETORI”

Komuna e Ulqinit dhe SH.P.K. Putevi Bar, si ofertues me ofertën më të volitshme, kanë lidhur Kontratën për Rindërtimin – Asfaltim të Bulevardit Teuta dhe Rrugës “28 Dhjetori”. Vlera e kontratës së nënshkruar

Veprimtaritë Komunale: APEL QYTETARËVE PËR DEPONIMIN E DUHUR TË MBETURINAVE
Veprimtaritë Komunale: APEL QYTETARËVE PËR DEPONIMIN E DUHUR TË MBETURINAVE

U lutemi që në kontejnerët për mbeturina shetpiake të mos hidhni materiale ndezëse apo material të ndezur. Në këtë rast patëm problem një eksplozion mbrenda kamionit për transportin e mbeturinave ku hiri

Horizonti i Ri: TË RINJTË MËSOJNË PËR RREZIKUN NGA DEZINFORMIMI NË MEDIA
Horizonti i Ri: TË RINJTË MËSOJNË PËR RREZIKUN NGA DEZINFORMIMI NË MEDIA

Fundjavën që shkoi OJQ Horizonti i Ri realizoi edhe një sesion trajnues me të rinjtë nga Malësia dhe Ulqini. Mysafir ligjërues në këtë aktivitet ishte gazetari Ismet Kallaba, i cili për vijuesit e programit

Uruçi: FASADAT NË FOKUSIN E BASHKËPUNIMIT TË KOMUNËS DHE FAKULTETIT NË TIRANË
Uruçi: FASADAT NË FOKUSIN E BASHKËPUNIMIT TË KOMUNËS DHE FAKULTETIT NË TIRANË

Studentët e vitit të pestë dhe profesorët e Fakultetit të Arkitekturës dhe Urbanistikës (FAU) të Universitetit Politeknik të Tiranës, qëndruan këtë fundjavë në Ulqin. Arsyeja e vizitës ishte detyra e tyre

CEDIS: TË MËRKURËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË MËRKURËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të mërkurën më 30 nëntor, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: Në periudhën prej orës 8 deri në 15,00 – Pistulli,