Në Mal të Brisë: CENTRALIN DIELLOR DËSHIROJNË TA NDËRTOJNË ARAPËT, KINEZËT DHE KOMPANITË NGA BE-ja

Solarna energija

Interesimi për ndërtimin e centralit diellor, i cili do të ndërtohet në Ulqin në lokalitetin Mali i Brisë, është i madh nga ana e ofertuesve nga vendet e Bashkimit Evropian, Lindja e Afërt dhe Kina, ndërsa deri tani dokumentacionin tenderik për këtë projekt e kanë blerë 11 kompani, njoftohet për Dnevne Novine nga Ministria e Ekonomisë.

Komisioni tenderik, pas mbylljes së ofertave publike të hënën, do të bëjë vlerësimin e kompanive të interesuara në pajtim me kriteret e caktuara me tender, si dhe do të bëjë rang listën.

“Me ofertuesin e parë do të nënshkruhet kontrata, duke krijuar kështu kushtet për fillimin e ndërtimit të centralit me erë”, thanë nga Ministria.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…