Ndryshimet dramatike në Adriatik: RREZIKOHEN “MUSHKRITË E DETIT”

ValdanosNjë nga llojet më të rrezikuara në Adriatik, para së gjithë nga pakujdesi i njerëzve, është, i ashtuquajturi, livadhi i detit (posidonia oceanica).

Bëhet fjalë për zonat me larmi më të madhe biologjike në detin tonë, të cilat posaçërisht kemi mundësi ti shohim në Valdanos.

Ato janë prodhues kryesor të oksigjenit në zonën bregdetare, e meqë pasurojnë ujin e detit dhe sedimentin me oksigjen shpesh quhen “mushkëritë e detit”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…