Në Durrës: BLLOKOHEN 2 ANIJE ME SKRAP NGA MALI I ZI

73544_1Forcat e Ndërhyrjes së Shpejtë (FNSH) dhe ato të Antikontrabandës, në Doganën e Durrësit, kanë bllokuar në portin e Durrësit dy anije që vinin nga Mali i Zi të ngarkuara me skrap.

Policia bashkë me Inspektorët e mjedisit kanë bllokuar anijet sepse ishte lajmëruar që skrapi do të shkrihej në portin e Durrësit, ashtu siç është vepruar edhe më parë.

Por, Inspektoriati i Mjedisit ka vendosur të ndërhyjë dhe të bllokojë shkrirjen e skrapit, sepse sipas tyre, Porti i Durrësit nuk ka infrastrukturën e nevojshme, përveçse bllokojnë ankorimin e anijeve të tjera, anijet me skrap kanë edhe materiale të lëngshme që sjellin ndotjen e mjedisit.

Shoqata e ambientalistëve, e cila është instaluar në port proteston për shkrirjen e skrapit sepse sipas tyre përveçse sjell ndotjen e ambientit ekziston rreziku edhe për elemente radioaktiviteti.

Kreu i ambientalistëve, Sazan Guri u shpreh për mikrofonin e News24, se: “Shkrirja e skrapit ka rrezikshmëri të lartë, ka elemente radioaktiviteti. Në asnjë vend të botës nuk lejohet që skrapi të hyjë nga porti, dhe të shkrihet në port, e me pas të shpërndarhet. As në doganë nuk bëhet kontrolli i duhur, sepse dogana i trajton dhe i kalon si frigorifer”.

Si rrjedhojë, Ministria e Mjedisit dërgoi sot në portin e Durrësit, inspektorët e Mjedisit, nga ku do kryejnë inspektime ndaj ngarkesës me skrap të anijeve dhe i mbetet ekspertëve të thonë fjalën e fundit nëse ka apo jo elemente radioaktiviteti.

Policia po punon për identifikimin e pronarëve të anijeve dhe subjektit të cilit i përkasin.

Në lidhje me situatën e krijuar në Port, Ministria e Brendshme ka pezulluar paraprakisht Zv/drejtorin e Policisë së Durrësit, Artan Hasanaj.

Ministria sqaron se pezullimi u krye për vonesë shërbimesh dhe se zv/drejtori do kalojë për vlerësim në Drejtorinë e Disiplinës. (BalkanWeb)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Hoteli Mediteran SHITJE INVENTARI DERI TË HËNËN
Hoteli Mediteran SHITJE INVENTARI DERI TË HËNËN

Veç edhe 3 dite 499 euro Ti merr gjithëçka brenda dhome. +382 69 154 180 Hotel Mediteran – Ulqin 

Murati: GJETËM 12.000 EURO NË XHIROLLOGARINË E KOMUNËS, TANI KEMI RRETH NJË MILION
Murati: GJETËM 12.000 EURO NË XHIROLLOGARINË E KOMUNËS, TANI KEMI RRETH NJË MILION

Sekretari i Sekretariatit për buxhet dhe financanë Komunën e Ulqinit Arian Murati deklaroi se “vazhdon performanca e shkëlqyer në aspektin e mbledhjes së të hyrave buxhetore”. “Xhirollogaria e komunës

Parking servisi: NGA 1 TETORI REGJIMI I RI I PAGESËS SË PARKIMIT PUBLIK
Parking servisi: NGA 1 TETORI REGJIMI I RI I PAGESËS SË PARKIMIT PUBLIK
MBËSHTETJE PËR STARTUP-et E TË RINJËVE
MBËSHTETJE PËR STARTUP-et E TË RINJËVE

    Fillimi i një biznesi të ri kërkon një përgatitje të konsiderueshme. Aty ku tregu po has probleme, startup-et janë të parët që mund të sjellin zgjidhje të shpejta. Dhe zgjidhjet janë ide

Kryetari Bajraktari në konferencë shtypi për 100 ditët e para në pushtet: FINANCAT E KOMUNË TË STABILIZUARA, NISIN INVESTIMET
Kryetari Bajraktari në konferencë shtypi për 100 ditët e para në pushtet: FINANCAT E KOMUNË TË STABILIZUARA, NISIN INVESTIMET

Të nderuar qytetarë dhe qytetare të komunës së Ulqinit, përfaqësues të mediave, zonja dhe zotërinj! Konferencën e sotme për shtyp e kam thirrur për të ndarë me ju rezultatet e 100 ditëve të para që kur