Në fillim të shkurtit: FILLON AKSIONI I PASTRIMIT TË VALDANOSIT

drzava-je-vlasnik-valdanosa-a-projekta-ce-svi-imati-korist-slika-2423“Valdanosi nuk është vetëm çështje juridike. Ai është sot shumë më shumë, është çështje ekologjike, ekonomike dhe kulturore, pastaj dhe sigurie. Sepse çdo vit rrezikohemi nga zjarri i cili mund të kishte pasoja katastrofave për të gjithë qytetin”, thanë dje në tubimin e mbajtur në komunë të Ulqinit përfaqësuesit e disa organizatave joqeveritare.

Ato paralajmëruan që në fillim të shkurtit mund të nisin aksionin e madh të pastrimit të gjirit të Valdanosit, sidomos të rrugëve nëpër këtë pjesë të Ullishtës së Ulqinit. “Ajo është formalisht e mbrojtur me Ligjin për ullishtari, por tash 35 vite po shkatërrohet. Ulliri është në gjendje të trishtë dhe ne këtë nuk guxojmë ta shikojmë më me duar kryq”, është porositur nga ky tubim.

Theksuan që vitin e kaluar ekzistonte dhe gatishmëria e ministrisë së bujqësisë dhe mbrojtjes të ndihmohet në procesin e revitalizimit të ullishtës në Valdanos, dhe që në janar prapë do të bëhen bisedimet me organet kompetente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Komuna: NËNSHKRUHET KONTRATA PËR RIKONSTRUKSIONIN – ASFALTIMIN E BULEVARDIT TEUTA DHE RRUGËS “28 DHJETORI”
Komuna: NËNSHKRUHET KONTRATA PËR RIKONSTRUKSIONIN – ASFALTIMIN E BULEVARDIT TEUTA DHE RRUGËS “28 DHJETORI”

Komuna e Ulqinit dhe SH.P.K. Putevi Bar, si ofertues me ofertën më të volitshme, kanë lidhur Kontratën për Rindërtimin – Asfaltim të Bulevardit Teuta dhe Rrugës “28 Dhjetori”. Vlera e kontratës së nënshkruar

Veprimtaritë Komunale: APEL QYTETARËVE PËR DEPONIMIN E DUHUR TË MBETURINAVE
Veprimtaritë Komunale: APEL QYTETARËVE PËR DEPONIMIN E DUHUR TË MBETURINAVE

U lutemi që në kontejnerët për mbeturina shetpiake të mos hidhni materiale ndezëse apo material të ndezur. Në këtë rast patëm problem një eksplozion mbrenda kamionit për transportin e mbeturinave ku hiri

Horizonti i Ri: TË RINJTË MËSOJNË PËR RREZIKUN NGA DEZINFORMIMI NË MEDIA
Horizonti i Ri: TË RINJTË MËSOJNË PËR RREZIKUN NGA DEZINFORMIMI NË MEDIA

Fundjavën që shkoi OJQ Horizonti i Ri realizoi edhe një sesion trajnues me të rinjtë nga Malësia dhe Ulqini. Mysafir ligjërues në këtë aktivitet ishte gazetari Ismet Kallaba, i cili për vijuesit e programit

Uruçi: FASADAT NË FOKUSIN E BASHKËPUNIMIT TË KOMUNËS DHE FAKULTETIT NË TIRANË
Uruçi: FASADAT NË FOKUSIN E BASHKËPUNIMIT TË KOMUNËS DHE FAKULTETIT NË TIRANË

Studentët e vitit të pestë dhe profesorët e Fakultetit të Arkitekturës dhe Urbanistikës (FAU) të Universitetit Politeknik të Tiranës, qëndruan këtë fundjavë në Ulqin. Arsyeja e vizitës ishte detyra e tyre

CEDIS: TË MËRKURËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË MËRKURËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të mërkurën më 30 nëntor, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: Në periudhën prej orës 8 deri në 15,00 – Pistulli,